.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

 

Prijavite se na dvodnevni ‘tečaj razmatranja krunice’ i naučite moliti krunicu srcem!
Tečaj razmatranja Otajstava svjetla održat će se 12. i 13. te 26. i 27. siječnja u Dugom Selu (ul. Ivana Gorana Kovačića 39). Tečaj vodi Nediljko Jelčić – član Kristofora.

 

Društvo za promicanje kršćanskih vrednota – Kristofori organizira brojne molitvene programe, za sve koji žele rasti u kršćanskoj zrelosti i bolje upoznati svoju vjeru. Uz već postojeće sadržaje, pokrenut je i tečaj razmatranja krunice – moćne i čudesne molitve za koju možemo reći da zapravo predstavlja sažetak Evanđelja.

 

Tečaj razmatranja Otajstava svjetla održat će se 12. i 13. te 26. i 27. siječnja u Dugom Selu (ul. Ivana Gorana Kovačića 39). Tečaj vodi Nediljko Jelčić – član Kristofora, autor komentara dnevnih misnih čitanja koja možete čitati na našem portalu, voditelj Škole molitve, te suvoditelj hodočašća.

 

Program tečaja

Advertisements

Petak (12. / 26. siječnja)
16:00-16:30 h – Uvod u tečaj razmatranja krunice
16:30-18:30 h – Prvo otajstvo svjetla (Koji je na rijeci Jordanu kršten bio)
18:30-19:30 h – Večera
19:30-21:30 h – Drugo otajstvo svjetla (Koji nam se na svadbi u Kani objavio)

Subota (13. / 27. siječnja ) 

8:30-10:30 sati – Treće otajstvo svjetla (Koji nam je kraljevstvo Božje navijestio i na obraćenje nas pozvao)
10:30-11:30 sati – Pauza
11:30-13:30 sati – Četvrto otajstvo svjetla (Koji se na gori preobrazio i svoju nam slavu objavio)
13:30-15:30 sati – Ručak
15:30-17-30 sati – Peto otajstvo svjetla (Koji nam se u otajstvu euharistije darovao)
17:30 sati – praktični dio molitve krunice

 

Zašto sudjelovati na tečaju?
Krunica, upravo zato što polazi od Marijina osobnog iskustva, izrazito je kontemplativna molitva. Bez te kontemplativne protege, izgubila bi svoje značenje, kao što je to Pavao VI. jasno istaknuo: „Krunica je bez razmatranja kao tijelo bez duše, njezino moljenje u tom slučaju pada u pogibao da postane mehaničko opetovanje formula te da se suprotstavi Isusovoj opomeni: ʽKad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani’(Mt 6, 7).

 

Iz apostolske pobudnice pape Ivana Pavla II. Rosarium Virginis Mariae

U svojoj knjizi „Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu”, Josip Lončar o krunici je rekao sljedeće:

Kroz molitvu krunice Bog nam ispunja obećanja što ih nam je dao u svojoj riječi. Također postajemo i vlasnici onoga što nam kao Kristovim nasljednicima pripada, te nastavljamo živjeti onako kako je on živio. Krist nam je u baštinu ostavio snagu (kroz osobu Duha Svetoga) koja može promijeniti naša srca. Na taj način počinjeno voljeti Boga i bližnjega koji je na njegovu sliku stvoren, a isto tako istinski počinjemo mrziti grijeh. Ljubav prema Bogu i bližnjemu otvara nam srce da postanemo milosrdni kao što je on bio milosrdan, tako da Duh Sveti kroz nas može nastaviti djelo evangelizacije, koja donosi najbolje plodove kad svjedočimo iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Vjerujemo da su ova razmišljanja dovoljan poticaj za sve koji zaista žele naučiti moliti krunicu srcem, naučiti razmatrati otajstva i spoznaje primijeniti na vlastiti život, da odvoje nešto vremena i sudjeluju na tečaju.

Prijave i kontakt
Sve dodatne informacije možete dobiti slanjem upita na e-mail adresu: nediljkojelcic@gmail.com ili pozivom na broj: 098 195 0275 (Nediljko Jelčić).

 


Podijelite ovo s prijateljima!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •