.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

 

POZIV VJERNICIMA ZA MOLITVU KRUNICE

 
Poštovani štovatelji Gospe, Najvjernije odvjetnice Hrvatske!
Slijedom trenutnih događanja u našoj voljenoj Domovini, kao ravnatelj Pokreta krunice za obraćenje i mir, upućujem svima Vama, poštovani Gospini štovatelji “Poziv na molitvu Krunice” u devetnici za svetkovinu Male Gospe, počevši od 30. kolovoza do 07. rujna, to jest do spomendana svetog Marka Križevčanina, odnosno do blagdana Male Gospe i rođendana naše Kraljice i Majke Marije.

Svima je naime znano da su Pokret krunice za obraćenje i mir osnovali biskupijski i redovnički svećenici, zajedno s laicima, a Sluga Božji, kardinal Franjo Kuharić ga je odobrio 01. 11., na svetkovinu Svih Svetih 1993. U međuvremenu su ga odobrili za područja svojih biskupija i svi ostali biskupi u Republici Hrvatskoj, te kardinal Vinko Puljić za Sarajevsku Nadbiskupiju i biskup Franjo Komarica za Banjalučku biskupiju.

Pokret krunice, sa svojih više od stotinu tisuća članova, sudjeluje u svim bitnim događanjima u hrvatskom narodu, sa željom da čitav narod molitvom poveže u jedan neraskidivi lanac Božje ljubavi, svjestan da samo oni koji grade s Bogom i na Bogu, grade na neuništivim temeljima. U ostalom “Blažena djevica Marija je krunici podarila takovo djelovanje da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem koji se putem krunice ne bi mogao riješiti (Sestra Lucija iz Fatime). To nam je u ostalom, dokazao i naš obrambeni domovinski rat, u kojem su naši branitelji s krunicom oko vrata pobijedili i ostvarili konačnu slobodu i neovisnost za našu jedinu domovinu: Hrvatsku.

Advertisements

S obzirom da idemo prema izborima koji će sudbonosno odlučiti o budućnosti Hrvatskog Naroda i naše Hrvatske države, smatram, da nas samo Gospa svojim zagovorom može spasiti i pomoći da oni koji će biti izabrani u naš Državni Hrvatski Saboru budu ljudi dobre volje i da se zdušno založe za: duhovni, moralni, demografski i materijalni preporod, te izlazak iz Krize.
Ovaj moj poziv završavam riječima Blaženog Alojzija Stepinca: “Kada Vam sve oduzmu, uzmite krunicu u ruke i molite se Gospi. Tada ćete biti najjači!”

Dragi Gospini štovatelji, uvjeren sam da će te se odazvati ovom pozivu i pridružiti tisućama molitelja svete Krunice, kako osobno, pa tako i u obiteljima, molitvenim zajednicama i župama. Stoga zajedno zavapimo našoj Kraljici Hrvata, da nas izbavi od tame i malodušja koje zahvaćaju sve pore društva. I kao što nam je, kao Kraljica i Majka, kroz našu slavnu Povijest, toliko puta pomogla, vjerujem da će nam i sada pomoći Svojim moćnim zagovorom kod Presvetog Trojstva. Uz iskrene pozdrave šalje svim dragim moliteljima krunice svoj svećenički blagoslov:

 

Dr. fra Smiljan Dragan Kožul, duhovni ravnatelj
Trg Svetoga Križa 1.; 10020 – ZAGREB -SIGET

 

Dr. fra Smiljan Dragan KožulHR-10020 ZAGREB, Trg svetog Križa 1 (Crkva sv. Križa), Croatia
tel.: 01/ 6550.400 • fax: 01/ 6552.022 • mobitel: 098/ 231.397
E-mail: pokret.krunice@ofm.hr; smiljan.kozul@ofm.hr
Pokret krunice na Internetu: http://www.ofm.hr/pokret_krunice/

MB – 0520772 – OIB – 69770735355 – Naš žiro račun: PBZ – ZAGREB Br.:HR1623400091100186454
, duhovni ravnatelj Pokreta Krunice

 


Podijelite ovo s prijateljima!