.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

Ana Milić 10Nakon završenih dvaju godina novicijata, koje je ujedno i vrijeme kušnje, s. Marija Milić iz Livna i s. Rita Miloš iz Gruda, na veliku radost cijele zajednice, položile su svoje prve redovničke zavjete. U subotu 17. kolovoza one su odlučno i hrabro rekle Isusu svoje: DA. Time su Gospodinu obećale da će u vremenu od tri godine opsluživati pravilo sv. Klare, živeći u poslušnosti, siromaštvu, čistoći i klauzuri.

 

Euharistijsko slavlje koje je predvodio naš duhovnik fra Gabrijel Tomić, uz koncelebraciju dr. fra Slavka Topića i fra Franje Trogrlića, započelo je u 10:00 sati. Fra Slavko je u svojoj propovjedi najviše naglasio zavjet poslušnosti, rekavši da smo osim Kristove Krvi, otkupljeni i Kristovom poslušnošću, ali da je ipak svaki od ovih zavjeta povezan, te da se ne mogu opsluživati jedan bez drugoga. Nakon nadahnute fra Slavkove propovjedi započeo je sam obred zavjetovanja u kojem su novakinje, kleknuvši pred časnu majku s. Hijacintu Batinić, te stavivši svoje ruke u njezine, uz prisustvo svjedoka, izrekle obrazac zavjetovanja. Nakon toga im je časna majka predala u ruke veo, raspelo i pravilo svete Klare. Skinuvši njihove bijele velove, koje su imale kao novakinje, zamijenila ih je crnim. Nakon završenog misnog slavlja uslijedile su čestitke novozavjetovanicama. Želimo im mir i ustrajnost te da po uzoru na našu Majku Klaru svoj život potpuno predaju njemu služeći mu kroz ova četiri položena zavjeta.

 

 

Ana Milić 5

Ana Milić 4

 

Ana Milić 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana Milić 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Izvor: Župa Brestovsko

 


Podijelite ovo s prijateljima!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*