Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4ZNANSTVENO DOKAZANO: Nakon ovoga moliti ćete prije svakog jela i križati se češće!

Znanstvenici iz moskovskog ”NII” laboratorija predvođeni fizičarkom Angelinom Mahalovskom došli su do zanimljivih otkrića. Njihov rad seže do unazad više od petnaest godina kada su započeli studiju koja je dokazala opravdanost kršćanske molitve prije jela i križanja u različitim životnim situacijama.

Najviše eksperimenata je rađeno na vodi koja bi nakon blagoslova mijenjala strukturu a opasne bi bakterije ugibale. Znak križa se pokazao kao MOLITVA mijenja fizikalnu strukturu vode. Najviše eksperimenata je rađeno na vodi koja bi nakon blagoslova mijenjala strukturu a opasne bi bakterije ugibale.

Znak križa se pokazao kao učinkovito sredstvo za regulaciju krvnog tlaka i čišćenje od povećanih vrijednosti masnoća i šećera u krvi. Primijećeno je da je znak križa djelotvorniji kada ga na sebi naprave praktični vjernici za razliku od tradicionalnih vjernika i nevjernika.

 

ZNAK KRIŽA OD NAJSTARIJIH VREMENA …

Sve ovo upućuje na istinitost stare kršćanske prakse blagoslova hrane koja seže do apostolskih vremena dok je znak križa na tijelu kao vjerska gesta prisutna od vremena Tertulijana, ranocrkvenog oca koji je živio između 160. i 220. godine. Tertulijan je napisao: “Na svim našim putovanjima i kretanjima, na svakom našem ulasku i izlasku, prilikom obuvanja, kupanja, za stolom, pri paljenju svijeća, lijeganju, sjedanju, u svakome poslu koji nas zaokuplja, radimo znak križa na našem čelu.”

To je najraniji pisani spomen o znamenovanju znakom križa koji se susreće u crkvenoj tradiciji a radi se o znamenovanju prstom na čelu dok je suvremeni način, tako da se dodirnu četiri mjesta na tijelu, po svemu sudeći nastao u desetom stoljeću.

 

VJERA, A NE MAGIJA

Znak križa uz izgovaranje: ”U ime Oca, Sina i Duha Svetoga” je najkraća ispovijest kršćanske vjere i najkraća molitva kojom se u različitim životnim situacijama zaziva Sveto Trojstvo. Znak križa se može činiti i na sve četiri strane svijeta kako bi Bog blagoslovio prostore i mjesta kamo treba ići a uz klasične molitve kao što su Vjerovanje, Očenaš, Zdravo Marijo, uklanja se svaka sumnja kako se radi o magijskom činu.

Mnogo prije suvremenih znanstvenih otkrića kršćani su slušali poticaje Duha Svetoga i vršili Božju volju objavljenu u Bibliji. To ih je često čuvalo od smrtosnosnih bolesti kao npr. spolnoprenosivih i drugih zaraznih bolesti a čest je slučaj da bi se po molitvi čitava mjesta oslobađala pošasti kao npr. kad je Hrvatski sabor u 18. st. dao zavjet Bogu da će izgraditi kapelicu u Ludbregu ako ih Bog poštedi kuge i Bog je to učinio. Zavjet, molitva, znak križa… tako jednostavna a tako moćna sredstva Božje zaštite od, kako doslovno kaže Psalam 91,5-6: ”Nećeš se bojati strašila noćnoga ni strelice što leti danju, ni kuge što se šulja kroz tmine, ni pošasti što hara o podne.” Nije teško, ne uzima vremena a mnogo za uzvrat vraća. ”Kušajte i vidite kako je dobar Gospodin!” (Ps 34,9)

 

Autor: Dražen Bušić

 

UŽIVO - Klanjanje

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 703 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2