Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4U Udbini održan nacionalni susret zajednica Obnove u Duhu Svetom

 

Udbina ODS 1

 

Oko 1100 članova i simpatizera Obnove u Duhu Svetom sudjelovalo je na Prvome susretu zajedničke formacije članova zajednica ODS-a koji je održan u subotu 17. listopada u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini.

Susret, na kojem je prisustvovalo šezdesetak zajednica iz svih krajeva Republike Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine, uslijedio je nakon uspješnog proljetnog susreta karizmatskih zajednica u Međugorju, gdje je prepoznata potreba za osnivanjem nacionalne koordinacije zajednica.

Među brojnim govornicima i sudionicima posebno se ističe prisustvo biskupa gospićko-senjskog mons. Mile Bogovića koji je predvodio euharistijsko slavlje.

Udbina ODS 3Biskup je u svojoj propovijedi pozvao članove Obnove na strpljivo podnošenje križa podsjetivši pritom na riječi sv. Pavla: „A ja, Bože sačuvaj da bih se ičim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista po kojem je meni svijet raspet i ja svijetu.“ (Gal 6,14).

Ovo je prvi put da je jedan hrvatski biskup sudjelovao i predvodio misno slavlje na ovako važnom nacionalnom susretu zajednica ODS-a.

Organizatori su kao geslo susreta istaknuli riječi pape Franje: „Osluškujte i izvršavajte“. Pritom je Lordan Ljubenkov, koordinator zajednica ODS-a Splitsko-makarske nadbiskupije, napomenuo kako „osluškivanje nikad ne prestaje“:

„Potrebno je stalno osluškivanje za tvoje osobno poslanje, za viziju zajednice, za viziju zajedništva zajednica. To je potrebno da bi se očitovala milost“ rekao je, upozorivši kako često Bog pošalje „naslov knjige“, a onda mi „uzmemo prazne stranice te počnemo pisati ono što mi želimo“.

Damir Zukan, koordinator zajednica ODS-a Zagrebačke nadbiskupije podsjetio je na Papine riječi upućene voditeljima zajednica kako njihova služba ne smije biti okrenuta zadržavanju pozicija i moći, već služenju, napomenuvši pritom kako je primjerenija titula „služitelji“.

Udbina ODS 2Instrumenti u Božjim rukama
Na susretu je sudjelovao i voditelj podružnice zajednice Dobri pastir iz Klisa te bivši nogometaš Goran Granić, koji je govorio o razvoju njihove zajednice od male molitvene grupe do projekta koji je postepeno zaposlio sedmero ljudi.

Među govornicima bili su i vlč. Dražen Radigović, don Damir Stojić, vlč. Marinko Miličević, pater Zdravko Barić te Ivona Zgrabljić koja je održala predavanje na temu „Koji si ti instrument u Božjim rukama“.

Zgrabljić, voditeljica programa Edukator ID pomoću kojeg ljudi otkrivaju svoje talente i usmjerenje, napomenula je tijekom predavanja kako svaki čovjek treba pronaći i iskoristiti svoje darove, a za one koje nema potrebne su mu druge osobe tj. potrebno mu je zajedništvo.

Večernjim klanjanjem i misom završen je ovaj cjelodnevni formacijski susret koji predstavlja pozitivan korak prema budućem osnivanju nacionalne koordinacije ODS-a.

Tino Kravica / Bitno.net

Fotografije: Mladen Ćurić i Rastimo u Gospodinu

 

FOTO ALBUM

Udbina ODS 4

 

 

 

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 474 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2