Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Međugorske poruke

Gospine poruke

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je predstavnike Međunarodne katoličke karizmatske službe (ICCRS)

 

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je, u petak 1. travnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, predstavnike Međunarodne katoličke karizmatske službe (ICCRS). Susretu su nazočili voditelj Središnjeg ureda ICCRS-a g. Oreste Pesare, njemačka predstavnica dr. sc. Hannah Anita Schulz (Malteški duhovni centar, Koeln) i predstavnici molitvenih zajednica Obnove u Duhu Svetome iz Hrvatske: iz Splitsko-makarske nadbiskupije koordinator Lordan Ljubenkov i zamjenik Petar Jurčević te Roberto Brzica, a iz Zagrebačke nadbiskupije koordinator Damir Zukan.

U ugodnom razgovoru govorilo se o Obnovi u Duhu Svetome u Crkvi, župnim zajednicama i obiteljima. Bilo je govora i o oblicima karizmatske duhovnosti, poput govora u jezicima ili polaganja ruku, koji u vjernika izazivaju pitanja i nedoumice. Složili su se da takva duhovnost nije primarna, već da je za rast u vjeri najvažnija svakodnevna molitva, sudjelovanje u euharistijskom slavlju, sakrament ispovijedi te konkretno životno svjedočenje pobjede križa Kristova.


G. Pesare i dr. Schulz gostuju na Drugom susretu zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome (ODS) Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji se od 1. do 3. travnja održava u Međugorju. Taj susret se po prvi put održao 2015. godine o nedjelji Božjeg milosrđa, kada su glavni predavači bili predsjednik ODS Italije Salvatore Martinez i fra Ante Vučković. Ove godine, uz g. Pesare i dr. Schulz, predavač je i don Damir Stojić. U Međugorju se očekuje oko 1200 osoba iz molitvenih zajednica ODS iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te oko 40 svećenika, redovnika i redovnica. Cilj susreta je kvalitetnije povezivanje i usuglašavanje zajedničkog djelovanja zajednica ODS-a.

Međunarodna katolička karizmatska služba (ICCRS) sa sjedištem u Vatikanu pomaže i usmjerava Obnovu u Duhu Svetome u Katoličkoj Crkvi usko surađujući s Pontifikalnim vijećem za laike.

 

FOTO ALBUM

 

 

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

 

 

 

Molitva blagoslova

Pobožnost sv. Josipu

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Trenutno na stranici

We have 323 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2Nova Eva

upoznajmo sto cinimo

pitajte svecenika

banner euharistija 4

banner euharistija 4

 primjeri 2

Baner - Ime Isus

Bdijte i molite da ne padnete