Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je predstavnike Međunarodne katoličke karizmatske službe (ICCRS)

 

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je, u petak 1. travnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, predstavnike Međunarodne katoličke karizmatske službe (ICCRS). Susretu su nazočili voditelj Središnjeg ureda ICCRS-a g. Oreste Pesare, njemačka predstavnica dr. sc. Hannah Anita Schulz (Malteški duhovni centar, Koeln) i predstavnici molitvenih zajednica Obnove u Duhu Svetome iz Hrvatske: iz Splitsko-makarske nadbiskupije koordinator Lordan Ljubenkov i zamjenik Petar Jurčević te Roberto Brzica, a iz Zagrebačke nadbiskupije koordinator Damir Zukan.

U ugodnom razgovoru govorilo se o Obnovi u Duhu Svetome u Crkvi, župnim zajednicama i obiteljima. Bilo je govora i o oblicima karizmatske duhovnosti, poput govora u jezicima ili polaganja ruku, koji u vjernika izazivaju pitanja i nedoumice. Složili su se da takva duhovnost nije primarna, već da je za rast u vjeri najvažnija svakodnevna molitva, sudjelovanje u euharistijskom slavlju, sakrament ispovijedi te konkretno životno svjedočenje pobjede križa Kristova.


G. Pesare i dr. Schulz gostuju na Drugom susretu zajednica karizmatskog pokreta povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome (ODS) Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji se od 1. do 3. travnja održava u Međugorju. Taj susret se po prvi put održao 2015. godine o nedjelji Božjeg milosrđa, kada su glavni predavači bili predsjednik ODS Italije Salvatore Martinez i fra Ante Vučković. Ove godine, uz g. Pesare i dr. Schulz, predavač je i don Damir Stojić. U Međugorju se očekuje oko 1200 osoba iz molitvenih zajednica ODS iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te oko 40 svećenika, redovnika i redovnica. Cilj susreta je kvalitetnije povezivanje i usuglašavanje zajedničkog djelovanja zajednica ODS-a.

Međunarodna katolička karizmatska služba (ICCRS) sa sjedištem u Vatikanu pomaže i usmjerava Obnovu u Duhu Svetome u Katoličkoj Crkvi usko surađujući s Pontifikalnim vijećem za laike.

 

FOTO ALBUM

 

 

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

 

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 483 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2