Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4HALIDOV KONCERT NA ČISTU SRIJEDU?

 

Korizma je vremensko razdoblje od 40 dana, u crkvenoj liturgijskoj godini, u kojem se kršćani pripremaju za najveći kršćanski blagdan - Uskrs. Korizma počinje na Čistu srijedu a završava se na Veliki petak. U korizmi kršćani izbjegavaju sve nepotrebne aktivnosti i slavlja sve do Velikog petka.

 

Zanimljivo je da po popisu stanovništva u Republici Hrvatskoj 3.697.143 milijuna građana Republike Hrvatske izjasnilo se da su Katoličke vjere, što čini 86.28% građana. Katolička crkva je ponosna tom brojkom, ali i treba biti, samo je su li to sve istinski kršćani i katolici?

 

Kako je moguće da se u jednoj katoličkoj zemlji na Čistu srijedu kada kršćani počinju post i pokoru, kada izbjegavaju nepotrebne aktivnosti i slavlja kroz to vrijeme korizme u centru metropole u Areni u Zagrebu održi koncert Halida Bešlića. Zašto je koncert dogovoren baš na Čistu srijedu, kako nije dogovoren koji dan prije da padne na dane karnevala kada katolici mogu ići na takvu vrstu zabave. Po tome se vidi da organizatori koncerta kao i sam pjevač nisu kršćankog svjetonazora, jer nije prepoznat dan kada katolik kreće u hod pokore i posta te izbjegava sve nepotrebne aktivnosti i slavlja kroz period od 40 dana.

Kome treba ovakav koncert u Zagrebu na Čistu srijedu?

Katolička Crkva o tome šuti?

Biskupi šute?

Svećenici šute?

 

Kao katolici, ne bi trebali šutjeti i dužnost nam je podići glas i pitati odgovorne kako je to moguće. Zar se neće 3.697.143 katolika u hrvatskoj naći uvrijeđena što na sam dan Pepelnice kada sve treba utihnuti do Uskrsa dolazi netko da povrijedi tu tišinu i pokorničko vrijeme. S druge strane koncerti koji nam žele donijeti stil života koji se protivi našem katoličkom življenju trebali bi svakako izbjegavati bez obzira od koga nam to dolazilo.

 

Boli nas i to kao katolike, što bi naša Crkva s biskupima na čelu, rado digla svoj glas i dala zabranu da se u nekoj sportskoj dvorani u Zagrebu ili u nekom drugom gradu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini zakaže neka duhovna obnova bilo kojeg našeg duhovnika počevši od dr. fra Ive Pavića, vlč. Zlatka Sudca, vlč. Dražena Radigovića ili Jamesa Manjecaka koji nije iz Hrvatske ili netko drugi, znali bi biskupi i te kako dići svoj glas. Svjedoci smo da se u zadnje vrijeme mnogim laicima uskraćuje svjedočanstvo svoje vjere. Upadamo u zamku kako svog Isus smijemo slaviti i veličati u crkvama, a sami znamo da je Isus bio neumoran u pohodima prema svima onima koji su čeznuli za spasenjem.

Katolici probudite se!

 

Rastimo u Gospodinu

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 883 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2