Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Svetom misom fra Mate Puđe započelo danonoćno sedmodnevno bdijenje za Domovinu

fra Mate Puđa

 

Sv. misom koju je predslavio fra Mate Puđa, sinoć 01. 09. započelo je besprekidno danonoćno 7-dnevno bdijenje i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u predromaničkoj crkvici Sv. Trojice u Splitu, s nakanom za slogu i jedinstvo hrvatskog naroda.

Naša domovina se nalazi u vrlo turbulentnom i neizvjesnom vremenu, s vrlo problematičnim okružjem, unutarnjim nesuglasicama, predizbornim ‘bitkama’ čija sama retorika je često prijetnja u unutarnjem i vanjskom smislu, rastućim problemima s migrantskom krizom… Uz svaki mogući pozitivan koncept rješavanja krize, potrebno je i kulturno osvještenje, ali je najvažnija molitva jer su problemi kompleksni, globalni, interaktivni i nijedan pojedinac ili skupina, nisu kadri donjeti cjelovito, ali i pravedno rješenje, kojim bi jamčila sigurnost i opstanak jednog naroda.

Zato je jedna skupina entuzijasta iz Molitvenog saveza Legije srca Isusova i Marijina, Koordinacije štovatelja Božanskog milosrđa Split, Hrvatska udruga Benedikt, i drugih uz dobrog duha inicijative, gdje Božene Grgić, pokrenula ovo sedmodnevno neprekidno bdijenje za slogu i jedinstvo Domovine, piše Croative.net

‘Otvarajući’ svetom misom Klanjanje pred Presvetim, fra Mate Puđa je, nadovezujući se na današnja čitanja, rekao da je Šimunova lađa postala prava Crkva, dakle lađa koja je bila ‘prazna’, dolaskom Isusa, nevjerojatnim čudom postaje preobilna …

Problem je što su ljudi danas malodušni, traže razne forme, ‘uspjehe’, život bez Boga, koliko se mnogo danas u nekim bogatim ‘kršćanskim’ državama ulaže u razne institucije i organizacije Crkve, ali bez Duha svetoga, nema ni plodova.

Nije nam samo slušat, nego i čuti i učiniti … Ako mi katolici vršimo svoju vjeru i drugi ce poželjet Isusa. Ponizimo se pred Bogom, jer oholost je područje Sotone. Kada je Petar vidio to čudo – pune mreže, jedino mu je preostalo reći: Gospodine nisam dostojan, ali tek tada dobiva novu, pravu ulogu: “od sad ces lovit ljude… “.

Ako smo ovisni o Bogu koji sve daje, uzivat ćemo slobodu Duha … Ako imam problem, predam ga Bogu, prepustimo Njemu naše brige, On će ih riješiti.

Ovo neprekidno sedmodnevno bdijenje se nastavlja kroz noć, molitvom, pjesmom, meditacijom. Nadamo se da će ovaj čin prepoznat što više vjernika, i pridružiti se iskrenoj molitvi Isusu za Domovinu.

Danas, na prvi petak, misu u 19 sati će predvoditi prof. dr. fra Josip Marcelić.

Fenix/SIM/P.R./croative.net

 

fra Mate Puđa

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 497 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2