Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Međugorske poruke

Gospine poruke

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

RADUJMO SE KRŠĆANI

 

 

 

Intervju s bikupom Franjom KomaricomČudo kod ispovijedi

ispovjedanonicaIsus oprašta raskajanom grješniku - U Španjolskoj se nalazi crkva u kojoj se na poseban način časti jedan veliki križ. Desna ruka Isusova na tom križu je otrgnuta od čavla i spuštena. Zašto? Predaja kaže ovo: Ispod ovoga križa bila je jedna ispovjedaonica. U njoj su se ljudi ispovijedali i dobivali oproštenje svojih grijeha.

Jednoga dana u njoj se, ispod ovoga križa, ispovijedao jedan veliki grješnik i pokazivao znakove iskrenoga kajanja. Ipak je kod davanja odrješenja svećenik (ispovjednik) oklije-vao... Bili su tako veliki, brojni grijesi.
Grješnik je vapio za oproštenjem." Odrješujem te, rekao je svećenik, ali se nemoj više vratiti na grijeh!"
Pokornik obeća da će se popraviti. Ali, jer je bio slab, ponovno je pao. Kajanje ga je dovelo pred ispovjednika, u ovu ispovjedaonicu, ispod velikoga križa. "Ovaj put nema oproštenja" - reče srdito ispovjednik. "Bio sam iskren, kajao sam se, odlučivao sam" - priznaje pokornik - "ali sam slab... Opros-tite, oprostite mi i odriješite me, molim vas, odriješite me od mojih grijeha!" Ispovjednik oprosti i nadoda: "Ovo je posljednji put!" Prošlo je više vremena. Ali s jedne strane navika, a s druge strane slabost učinile su da je ovaj čovjek opet pao u grijeh. I eto ga opet na ispovijed. Kod istoga svećenika. U istu is-povjedaonicu, ispod istoga križa."Ovaj put je svršeno. Uvijek padaš. Kajanje ti nije iskreno!" - govorio je svećenik grješniku."Istina je, oče, padam jer sam slab. Ali ja se kajem... ja sam iskren..., ja sam bolesnik... Molim, dajte mi odrješenje...""Ne, za tebe nema odrješenja, nema oproštenja..." - zaključi svećenik.

U tom trenutku s velikoga križa začuje se jecaj. Tužni i bolni jecaj. Bio je to jecaj raspetoga Spasitelja koji je istrgnuo desnu ruku od čavla, podigao je nad glavom grješnikovom, njome učinio znak odrješenja, a svećeniku upravio prijekor: "Ti nisi za nj bio bičevan, trnjem okrunjen, na kriz raspet i prolio svoju krv...! Zar nisi čitao u evanđelju kako sam bio milosrdan s Marijom iz Magdale, ženom Samarijankom, Zakejem i mnogim drugim grješnicima!" Isus reče pokorniku: „Idi u miru, tvoji grijesi su Ti oprošteni!“

Bog nas voli neizmjerno i rado nam oprašta sve grijehe.  Ukoliko se iskreno za njih kajemo i odlučujemo više ne griješiti.

 

 

Ovo je izvadak iz knjige "Primjeri koji potiču, privlače, hrabre i opominju - fra petra Ljubičića".
Dopuštenje autora za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.rastimougospodinu.com

 

 

 

 

Gledaj On te gleda

Molitva blagoslova

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Trenutno na stranici

We have 258 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2Nova Eva

upoznajmo sto cinimo

pitajte svecenika

banner euharistija 4

banner euharistija 4

 primjeri 2

Baner - Ime Isus

Bdijte i molite da ne padnete