Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4SAVJETI ZA NAJBOLJU ISPOVIJED

Za dobru ispovijed potrebna je prethodna priprema. Što je bolja priprema, to su obilnije milosti i veća je rijeka mira u tvojoj duši. Slijedi deset savjeta za najbolju ispovijed u životu.

Opširnije
 
Neispovjeđeni grijesi nas udaljavaju od Boga i od ozdravljenja

ISPOVIJEDNeispovjeđeni grijesi nas udaljavaju od Boga i od ozdravljenja. Priznati grijeh, znači biti izliječen. Mnoge ljude iznenadi kad shvate da postoje i uvjeti za Božju iscjeljujuću silu! Jedan od čestih pitanja jest i ovo: Zašto su pojedine osobe ozdravile po molitvi, a neke nisu? Bog nam po proroku daje odgovor na ovo pitanje: „Moji putovi nisu i vaši putovi, i moje misli nisu vaše misli“ (usp. Iz 5,9). Bog je suveren. On hoće sve ozdraviti, ali često postoje okolnosti u kojem ne ozdravlja zbog prisutnosti nevidljivih prepreka za ozdravljenje. U svojoj knjizi „Bog i danas ozdravlja“ Autor Madre tvrdi da postoje uvjeti da budemo ozdravljeni. Bog želi ozdraviti čovjeka, ali objektivne nevidljive prepreke treba najprije ukloniti. One se često nalaze u našem srcu.

Opširnije
 
NEPRAŠTANJE je ozbiljan problem

nepraštanje

Nepraštanje je ozbiljan problem i time činimo veliki propust ako ne oprštamo. Ako ne oprostimo onima koji nas povrijede, posljedice toga će biti da ni Bog nama neće oprostiti naše grijehe. „Oprosti nam duge naše,kao što mi otpuštamo dužnicima našim“, molimo u Gospodnjoj molitvi. Isus nas time uči da će nam Bog opraštati toliko koliko mi oprostimo drugima.  Kako možemo očekivati da nam Bog oprašta ako mi ne opraštamo braći i sestrama? Razmislite o sljedećim ulomcima: »Doista, ako vi otpustite ljudima njihove prijestupe, otpustit će i vama Otac vaš nebeski. Ako li vi ne otpustite ljudima, ni Otac vaš neće otpustiti vaših prijestupaka.« (Mt 6, 14-15)

Opširnije
 
NEPOSLUŠNOST je čovjekova velika zapreka

NeposlušnostNeposlušnost Bogu i njegovoj vlasti pruža sotoni uporište da nas napadne. Zato živjeti životom Crkve, najsigurniji je put zaštite od zla. Naš vrhovni Zapovjednik, Gospodin Isus Krist je rekao: Neću vas uvesti u napast, nego ću vas izbaviti od zla.

Opširnije
 
OHOLOST je najčešća zapreka da se približilimo Bogu

oholostTri su najveće zapreke na putu oslobađanja neke osobe: oholost, neposlušnost i nepraštanje. Ova nas tri grijeha izrazito udaljuju od Boga! Da bismo se približili Bogu, moramo se odreći oholosti, velikodušno prihvatiti nauk našeg Gospodina i oprostiti onima koji su nas povrijedili. Potrebno je otkriti svoje obrasce oholosti i neposluha i odreći ih se s Božjom pomoću kroz molitvu.

Opširnije
 
Grijesi protiv Duha Svetoga

grijeh protiv duha svetogaNaglašavajući veličinu Duha Svetoga Isus kaže: "Svaki će se grijeh i bogohulstvo oprostiti ljudima, ali rekne li tko bogohulstvo protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti... ni na ovom, ni na drugom svijetu." (Mt 12,31-32)

Opširnije
 
Susret s Milosrdnim Bogom

Jedan od sakramenata koji je, uz euharistiju (sv. pričest), najprisutniji u kršćaninovom životu je zasigurno sv. ispovijed (sakrament pomirenja). Tako je često prakticiramo, posebno uoči većih blagdana, a razumijemo li je? Je li nam jasno zašto je ispovijed potrebna? Zašto baš na takav način? Ispovijedamo li se ispravno? To su samo neka od pitanja na koja želimo odgovoriti.
 

Opširnije
 
Zablude o sv. ispovijedi

ispovid medjugorjeMnogi od katolika, pa čak i od onih koji idu redovito ili povremeno u crkvu, ponekad pokazuju da žive s nekim zabludama ili sumnjama u glavi. Te zablude i sumnje možda nisu tako jake i presudne da bi čovjek prestao ići na ispovijed, ali znaju smetati i zbunjivati. Dopustite mi pomoći u razbijanju takvih zabluda kako bismo s više uvjerenja i mirnije pristupali ispovijedi – sakramentu pomirenja s Bogom i Crkvom.

Opširnije
 
Što je grijeh i kako se ispovjediti?

ispovidSakramentom pomirenja ili ispovjedi mirimo se s Bogom s kojim smo zbog svojega grijeha prekinuli odnos te mozemo ponovo zazivjeti životom u punini. Mirimo se i s Crkvom od koje nas grijeh udaljio ili cak iskljucio. Crkva trazi da se bar jednom godišnje, i to o Uskrsu , ispovjedimo. Sve Bozje zapovjedi Isus je sazeo u dvije: ljubi Boga i ljubi bliznjega svoga kao samoga sebe. LJubimo ako cinimo dobro i ako ne cinimo zlo. Grijesimo ako ne cinimo dobro koje smo mogli i trebali uciniti, te ako cinimo zlo.

Opširnije...
 
Još o sakramentu svete ispovijedi

oprostiti 1Po milosti koju smo primili na krštenju, postali smo djeca Božja, Kristova braća i sestre te članovi Crkve i pozvani smo živjeti prema načelima i savjetima koje čitamo u svetom evanđelju. Ako smo djeca Božja onda nam pripada sve ono što je vlasništvo našega Oca nebeskoga, a to je: mir, radost, sreća, zadovoljstvo, blagoslov...

Opširnije,..
 
ŽIVOTNA ISPOVIJED - Priprema za temeljnu životnu ispovjed

ispovjed 2ISPIT SAVJESTI ZA ŽIVOTNU ISPOVIJED Ako smo se dosad svaki put iskreno i potpuno ispovijedali (sve i pojedine teške grijehe, po broju i vrsti, uz iskreno kajanje i odluku da ubuduće nećemo griješiti), ova Ispovijed (životna) nije nužna.

Opširnije,..
 
Ispit savjesti (poticaj za dobru, ispovijed)

ISPOVIJED

Možda ste se odlučili baš sada pred nadolazeće blagdane dobro i temeljno ispovjediti tj.proći kroz svoj život i ispovjdeiti sve ono što do sada niste ispovjedili ili što ste možda ispovjedili ali vas taj grijeh još uznemirava i mislite da ste ga zmotali u celofan u nekoj ispovjedi i niste se pokajali za njega.

Reknemo li da grijeha nemamo, sami sebe varamo i istine nema u nama' (1 Iv 1,8). 'O, koliki su propali zbog manjkave Ispovijedi' - sv. Terezija Avilska, naučiteljica Crkve.

OPŠIRNIJE
 
Ispit savijesti prema Očenašu

ISPOVID 4Oče naš, koji jesi na nebesima Vjerujem li da je Bog moj Otac i da sam ja Njegovo dijete? 
Imam li puno pouzdanje u Njega, ili se držim pred Njim kao rob, pun straha i trepeta?
Dolazi li mi pomisao da po­sumnjam u Njegovu Ljubav prema meni?
Sum­njam li u Njegovu Providnost?

Opširnije,..
 
Ispit savjesti prema blaženstvima (Mt 5,1-12)

ISPOVID 3Blago siromasima duhom...
Siromašan duhom jest onaj, tko se ne uzdiže, tko se ne oholi, tko ne drži da sve ovisi o njemu, nego o Bogu. Sve što jest i sve što ima, dolazi mu od Boga.
- Držim li se jednostavno i prirodno prema drugima?

Opširnije,..
 


UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 421 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2