Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4PATER AREK KRASICKI: Gledaj gore, ne dolje! (Mt 17,1-9)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

 

Navikli smo gledati pod noge. Uvijek gledamo dolje da ne zapnemo nogom za kamen ili neku drugu stvar koja se nalazi na našim putanjama. To je normalno da gledamo ispred sebe. Međutim, danas trebamo pogledati gore, na visoku goru. Netko će reći da je opasno hodati s pogledom usmjerenim u vis. I u pravu je. To je nemoguće. Ali, to želi Isus. Pokušajmo od danas hodati gledajući gore, a ne dolje.
Ljudska sigurnost nije u tome da provjerava svakodnevni put svojim vlastitim snagama. Spasenje je u Bogu. Tu je ljudsko uporište i neoborena sigurnost.
Isus svoj zemaljski hod započinje od visoke gore. Tu je bio kušan, potom naučavao svoje učenike. Na visoku goru odlazio je moliti. Tu je bio sa svojim Ocem. Na gori umire i s gore, prije svoga odlaska Ocu, daje svojim učenicima zadnje upute.
Isus na visoku goru vodi sa sobom Petra, Andriju, Ivana i Jakova. Tu se pred njima preobražava. Nekako sam možda i tašto uvjeren da iako smo čuli ovaj odlomak više puta prolazimo kraj njega nezainteresirano. Sve to radi toga jer nas Isus nije poveo sa sobom. Imate li tako da kad se čita evanđelje, a osobito kad se nabraja četvorica poznatih apostola dolazi vam na pamet pitanje No dobro Isuse, a zašto mene nisi poveo sa sobom?
Možda misliš da Isus nije poveo sa sobom na visoku goru upravo tebe, a ja ću ti reći da je. Dok je Isus bio kušan na gori, dok je umirao, dok je naučavao i molio se i ti si bio tu s njime. On je na visokoj gori pobijedio tvoja iskušenja, preuzeo na sebe tvoju smrt i tvoj grijeh. Na visokoj gori rekao ti je kako trebaš živjeti da se izbaviš. Prema tome, i ti si bio s Isusom na gori preobraženja.
Isus pred apostolima objavljuje svoje božanstvo. Iznad svakodnevnice, iznad običnih briga i problema apostoli su vidjeli da hodaju s Bogom. Hoćeš li i ti primijetiti da je Bog tu kraj tebe? On ide, ali kao da se skriva. No, prisutan je. Danas svaka tvoja rečenica koja počinje riječima ne mogu, ne uspijem, u Isusu Kristu dobiva novu dimenziju: Pobijedit ću s Isusom.
Na visokoj gori Isus je dao obećanje: Bit ću s vama do svršetka svijeta. To znači Isusovo ime Emanuel! On je Bog s nama. Njegovo je obećanje da zauvijek bude s tobom!
Ne gledaj više dolje u svoje snage i mogućnosti jer ćeš se uvijek razočarati u sebe i druge. Gledaj gore! Tu je Isus. On je tamo gore kako bi bio s tobom dolje.

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 162 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2