Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Nebesa odozgor rosite

Već se bliži vrijeme blago,..

animated-christmas-tree-decorations-image-0053

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4

Padaj s neba roso sveta

Zdravo budi MarijoPATER AREK KRASICKI: Radosni dolazak (Mt 24,37-44)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

 

Postoje mnoge zabune i predrasude koje se povezuju s došašćem koje se često obilježava kao radosno očekivanje Božića. Došašće nije očekivanje Božića. Ni jedan liturgijski tekst ne govori o svetkovini Isusova rođenja. Jeste li to primijetili? Tek nakon 17. prosinca tekstovi će progovoriti o Isusovom rođenju. Došašće je vrijeme kada smo pozvani na obraćenje.Iako se kaže da je došašće radosno očekivanje Gospodina, ipak se obraćenje ne povezuje s radošću. To je uvijek napor i zahtjevni period u životu. Mi čak i ne volimo samu riječ obraćenje. Zapravo, došašće poziva na obraćenje. I još jedna stvar koja se povezuje s došašćem. Često kažemo za došašće očekivanje. Međutim, to nije tako jer sama riječ advent ne označava očekivanje nego dolazak. Malo bi bilo čudno da čekamo nekoga tko je već došao.


Crkva proživljava vrijeme došašća kao vrijeme dolaska Gospodina. On je već došao i vjerujemo u to da će ponovno doći u slavi. Advent je specifičan jer je riječ o svakodnevnom Isusovu dolasku. On danas staje ispred tebe i pita te: Kako si? Jesi li spreman? Ne možemo vrijeme došašća zatvoriti u neki vremenski okvir i svesti ga u određenu praksu: Ako budem nešto radio kroz četiri tjedna došašća onda će se u meni dogoditi nešto novo. Došašće nije samo to!


Danas tvoj Bog dolazi k tebi i pita što se događa u tebi, kako izgleda tvoj život. Što treba izlječenja i promjene. Sjedni malo i razmisli što bi te Isus pitao kad bi došao na kraju svijeta. Ako već znaš što bi te Isus pitao, onda već danas pokušaj promijeniti tu stvar. Moguće da ti je jako teško zbog toga. Prepoznaj svoju najtežu situaciju i napravi korak naprijed. Danas već započni izlaziti iz grijeha. Znaš kako se to radi. Moguće da u tvom životu postoji osoba kojoj trebaš oprostiti. Ne čekaj Božić, nego danas oprosti. Bog te pohađa danas i pita što ćemo danas učiniti, što ćemo promijeniti.
U došašću se često bavimo sitnicama, a ne velikim stvarima. Zaustavljamo se na asketskoj praksi tipa smanjim slatkiše, prestanem pušiti, manje kava, smanjim gledanje serijala. No velike stvari kao što je osobno obraćenje, ljubav prema Bogu i bližnjemu ostavljamo sa strane. Odbacimo grijeh od sebe.


Moguće da su neke stvari toliko zakomplicirane da ih nećete moći riješiti od prve. Trebat će više advenata koji će biti dobra prilika za to. Bog te danas pohađa. Svaki te dan poziva na suradnju. Samo je jedno pitanje: Želimo li mi to?

 

 

Došašće - Andvent

 Što je to Došašće (Advent)?

 

  Neka je svima sretno i blagoslovljeno ovo milosno vrijeme Došašća!

 

UŽIVO - Klanjanje

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 344 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2