Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu


Pater Arek Krasicki: Obasjano lice (Lk 2,16-21)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

Pater Arek 2Osam u židovskom shvaćanju označava ispunjenje. Prošlo je osam dana od Isusova rođenja. Na osmi je dan javno objavljeno ime Novorođenoga uz obred obrezanja. U tom trenutku Isus postaje ono što označava javno izgovoreno njegovo ime: Bog spašava – Jehošua. Ime kod Židova pokazuje istinu o konkretnom čovjeku. Tako je i Isus taj koji spašava svijet.

Opširnije
 
Pater Arek Krasicki svjedoči o svom životu i poslanju
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

Svećenik iz Poljske koji je zavolio Hrvatsku, rad s mladima, navještaj Riječi Božje na našem jeziku! Svoje poslanje s ljubavlju živi među Hrvatima. Mnogima je prepoznatljiv kao pater Arek! S njime i „Svjedočanstva“ Laudato.tv-a dobivaju novu svježinu, jasne odgovore o mladima, duhovnosti, o Crkvi i Isusu. Ne propustite – život i poslanje za mlade i Isusa!

Opširnije
 
PATER AREK KRASICKI: Gledaj gore, ne dolje! (Mt 17,1-9)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

Navikli smo gledati pod noge. Uvijek gledamo dolje da ne zapnemo nogom za kamen ili neku drugu stvar koja se nalazi na našim putanjama. To je normalno da gledamo ispred sebe. Međutim, danas trebamo pogledati gore, na visoku goru. Netko će reći da je opasno hodati s pogledom usmjerenim u vis. I u pravu je. To je nemoguće. Ali, to želi Isus. Pokušajmo od danas hodati gledajući gore, a ne dolje.

Opširnije
 
PATER AREK KRASICKI: O trenutku nesigurnosti (Mt 13,44-52)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

Pater ArekViše puta našli smo se u trenutku nesigurnosti. Bilo da je riječ o ljudskom neznanju ili o kupnji nečega ili pak o nekoj odluci. Uvijek postoji taj trenutak nesigurnosti koji izaziva sumnja i strah: Kako će to biti, hoću li uspjeti, je li to moguće?

Opširnije
 
PATER AREK KRASICKI: O škrgutu zubima (Mt 13,24-43)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

Svi bismo trebali škrgutati zubima dok čujemo Isusovu prispodobu o pšenici i kukolju. Škrgut zubi nije nam toliko poznat. To je jedna ekspresija koja izražava strah i nezadovoljstvo. Naš škrgut zubi poistovjećuje se s Božjom, kako mi to kažemo, nepravednošću. Mi bismo drugačije učinili. Kako ne bi kukolj smetao rastu pšenici sigurno bi smo ga otklonili. Međutim, Božje je logika drugačija.

Opširnije
 
PATER AREK KRASICKI: Zrnje koje više vrijedi od zlata (Mt 13,1-23)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

Pretpostavljam da sam jedan među mnogima koji kad čuju odlomak o sijaču koji sije zrno koje mora donijeti tridesetostruki, šezdesetostruki i stostruki, kaže si ovo nije za mene jer čini mi se da ne rađam plodom makar tridesetostrukim. Od mojega zrnja ne može se napraviti ni mala pogača. Zar moramo tako negativno gledati svoj rast u vjeri ili biti toliko strogi rema sebi? A možda nije riječ o tome koliko ja moram donijeti plodova, nego koliko moram ubrati ploda.

Opširnije
 
PATER AREK KRASICKI: Tri koraka do pravog odmora (Mt 11,25-30)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

Pater Arek 1Koja su tri koraka do istinskog odmora? Čovjek je pozvan odmoriti se kao što se Bog odmara. Prvo, što je taj odmor?

Opširnije
 
PATER AREK KRASICKI: O sobi i kolibi (Mt 10,37-42)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

Isus daruje puno više nego mi njemu dajemo. Ponekad je to ono minimalno čaša hladne vode ali to je već dovoljno da on zakorači potpuno u tvoj život. To je dovoljno da te iznova on pozove za stol gdje je upaljena svjetiljka i spremne stolice. Potraži ga...

Opširnije
 
PATER AREK KRASICKI: Naučimo davati, a ne uzimati (Iv 3,16-18)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

Presveto Trojstvo je jedan od najkompliciranijih teoloških pojmova. Nije lako govoriti o jednom Bogu koji se objavljuje u tri Osobe. Svaki propovjednik staje pred zidom svojih nemogućnosti i pita se kako je moguće prenijeti vjernicima to veliko otajstvo koje ni on sam ne razumije. Sveti Augustin koristi samo jednu riječ kako bi opisao Presveto Trojstvo - Ljubav. Bog je ljubav (1 Iv 4,8.16 ). To je Božje ime. On jest Ljubav.

Opširnije
 
PATER AREK KRASICKI: O Golubici koja donosi mir (Iv 20,19-23)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

Duhovi su prilika da se malo više progovori o Duhu Svetom. Hvala Bogu što postoji taj dan! Danas se ispunjava njegovo obećanje i danas se izlijeva na sve narode Duh Sveti. Suhe kosti oživljavaju i nastaje Crkva–Kristovo tijelo, Zaručnica koja u Duhu vapi svom Zaručniku Marana-tha–dođi! Danas iz tame prelazimo u svjetlost jer se ispunilo Očevo obećanje.

Opširnije
 
PATER AREK KRASICKI: O podignutim očima (Iv 17,1-11)
Pater Arek Krasicki za Rastimo u Gospodinu

Kada čovjek podiže svoj pogled, doslovce svoje oči? Čini se da se to događa u vrlo teškim trenucima. Kao da ljudska mimika, odnosno govor tijela upućuje na traženje pomoći kod nekog drugog. To znači tražiti pogledom pomoć. No čovjek podiže svoje oči također kada vidi nešto lijepo, planinski ili morski krajolik koji ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

Opširnije
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 10

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 127 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2