Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Papa na Pedesetnicu: Duh Sveti oblikuje jedinstvo u kojem različitost ostaje sačuvana
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

 

U današnjim nam se čitanjima predstavljaju dvije novosti: u prvom čitanju Duh Sveti od učenika čini novi narod, a u evanđelju u učenicima stvara novo srce – istaknuo je papa Franjo na današnjoj misi na Trgu svetoga Petra povodom svetkovine Pedesetnice. Duh Sveti od apostola čini novi Božji narod koji je Crkva – kazao je Papa – Svakom od njih daje dar i okuplja sve u jedinstvo u kojem je različitost sačuvana, a da pritom nije izgubljeno jedinstvo.


Jedinstvo i različitost nisu samo jedno pokraj drugog, nego slijede jedno drugo – rekao je Sveti Otac. Duh najprije domišljato i neočekivano stvara različitost: tȁ u svako doba dopušta da cvjetaju nove i raznolike karizme. Ali taj isti Duh tvori i jedinstvo: povezuje, okuplja, ponovno uspostavlja sklad. To jedinstvo nije jednoličnost, nego je „jedinstvo u različitosti“ – naglasio je papa Franjo.


Upozorio je na dvije krajnosti ili napasti. Prva je krajnost različitost bez jedinstva, odnosno kada se smatramo pripadnicima neke stranke ili kampa, a ne braćom i sestrama u Duhu Svetom. Druga je krajnost težiti jedinstvu bez različitosti, koje postaje jednoličnost, ujednačenost, a to za posljedicu ima da više nema slobode.


Silaskom Duha Svetoga novim biva i srce, o čemu govori današnje evanđelje – kazao je Papa. To prvenstveno ima veze s opraštanjem. Duh je prvi dar Uskrsloga i daje ga učenicima kako bi opraštali grijehe. Tu je početak Crkve, vezivo koje nas drži na okupu – opraštanje. Ono dopušta novi početak, daje nadu i omogućuje izgradnju Crkve.


Sveti je Otac također upozorio na moguće stranputice i napasti: ishitreni putovi onoga koji osuđuje, bezizlazne staze onoga koji zatvara svaka vrata, jednosmjerne ulice onoga koji kritizira druge. No Duh Sveti nas potiče da idemo putom Božjega milosrđa, dvosmjernim putom primljenog i darovanog praštanja, putom ljubavi koja je jedino mjerilo hoćemo li djelovati ili ne, hoćemo li mijenjati ili očuvati – rekao je Papa.


Molimo stoga za Božju milost da uljepšavamo lice Majke Crkve, tako što se obnavljamo i popravljamo zahvaljujući praštanju. Samo ćemo onda moći drugoga prekoriti u ljubavi – kazao je na kraju papa Franjo.

 

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 592 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2