Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4PAPA FRANJO: Prepreke koje nas sputavaju u služenju Gospodinu
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

 

Da bismo služili Gospodinu, moramo se čuvati nevjernosti i želje za moći – poručio je papa Franjo na jutrošnjoj misi u Domu sveta Marta. Papa je u svojoj propovijedi govorio o tome kako ne možemo služiti Bogu i novcu, a poručio je i da svaki učenik Gospodnji u sebi stalno treba ponavljati riječi današnjeg evanđelja „sluga sam beskorisni“.


Želja za moći nas priječi od služenja Gospodinu
Sveti Otac se pitao koje nas to prepreke priječe da služimo Gospodinu u slobodi? Smatra da postoje mnoge, a jedna od njih je želja za moći: „Koliko li smo puta možda u našoj kući doživjeli: 'Ovdje zapovijedam ja!' Koliko li smo puta, a da to ne izgovorimo, drugima poručili: 'Ovdje odlučujem ja!' Pa i kroz jednostavne geste, zar ne? Riječ je o želji za moći… A Isus nas poučava da onaj koji zapovijeda treba biti kao onaj koji poslužuje. Ili: ako netko želi biti prvi, neka svima bude sluga. Isus mijenja zemaljske vrijednosti, vrijednosti svijeta. Želja za moći nije put kojim se postaje sluga Gospodnji, već je prepreka i to jedna od onih, za koje molimo Boga da je ukloni od nas.


'Ne' nevjernosti onih koji žele služiti i Bogu i novcu
Druga prepreka – nastavio je Papa – također nailazimo u životu Crkve, jest nevjernost. Upozorio je da se nevjernost pojavljuje „kad netko želi služiti Gospodinu, a također služi drugim stvarima koje nisu Gospodin“: „Gospodin nam je rekao da nijedan sluga ne može služiti dvojici gospodara: ili će služiti Bogu ili će služiti novcu. Isus nam je to jasno rekao. I to je prepreka – nevjernost. To nije isto kao i biti grešnik: svi smo mi grešnici, ali smo se pokajali za to. No biti nevjeran znači igrati dvostruku igru, zar ne? Igrati i desno i lijevo, biti malo uz Boga, malo uz svijet. Riječ je o prepreci, jer onaj koji želi moć te koji je nevjeran, ne može istovremeno služiti Gospodinu u slobodi“, kazao je Sveti Otac.


Služenje Bogu je dragovoljno, služimo mu kao djeca, a ne kao robovi
Papa Franjo je rekao kako ga žalosti kad vidi tolike ljude, koji misle samo na izvanjsko. Takvim ljudima je važno samo pokazivanje i svjetovna slava. No i oni su zarobljeni – kazao je Papa te je nastavio:
„Služiti Bogu je dragovoljno. Mi smo djeca, a ne robovi. Služimo Bogu u miru i spokoju, jer nam je On sâm uklonio prepreke s našeg puta kako bismo mu zaista mogli služiti u slobodi. Duboko u sebi osjećamo mir i čujemo glas koji nas poziva: 'O, dođi k meni, ti dobri i vjerni slugo.' Nama je potrebna Njegova dobrota, jer sami to ne možemo ostvariti. Zato stalno moramo moliti u Gospodina milost da ukloni te prepreke, da nam dade spokoj i mir srca kako bismo mu služili u slobodi; ne kao robovi, već kao djeca“ te je propovijed zaključio sljedećim riječima: „Neka nam Gospodin pomogne otvoriti srca Duhu Svetom te mu dopustimo da djeluje, da nas oslobodi od prepreka i to posebno želje za moći, koja toliko boli, kao i nevjernosti, dvoličnosti. Neka nam dade taj spokoj, taj mir da mu možemo služiti kao slobodna djeca, koja će mu na kraju s mnogo ljubavi reći: 'Oče, hvala ti, ali ti znaš: beskoristan sam sluga.'“

 

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 647 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2