Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Međugorske poruke

Gospine poruke

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

RADUJMO SE KRŠĆANI

 

 

 

Intervju s bikupom Franjom KomaricomPAPA FRANJO: Prepreke koje nas sputavaju u služenju Gospodinu
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

 

Da bismo služili Gospodinu, moramo se čuvati nevjernosti i želje za moći – poručio je papa Franjo na jutrošnjoj misi u Domu sveta Marta. Papa je u svojoj propovijedi govorio o tome kako ne možemo služiti Bogu i novcu, a poručio je i da svaki učenik Gospodnji u sebi stalno treba ponavljati riječi današnjeg evanđelja „sluga sam beskorisni“.


Želja za moći nas priječi od služenja Gospodinu
Sveti Otac se pitao koje nas to prepreke priječe da služimo Gospodinu u slobodi? Smatra da postoje mnoge, a jedna od njih je želja za moći: „Koliko li smo puta možda u našoj kući doživjeli: 'Ovdje zapovijedam ja!' Koliko li smo puta, a da to ne izgovorimo, drugima poručili: 'Ovdje odlučujem ja!' Pa i kroz jednostavne geste, zar ne? Riječ je o želji za moći… A Isus nas poučava da onaj koji zapovijeda treba biti kao onaj koji poslužuje. Ili: ako netko želi biti prvi, neka svima bude sluga. Isus mijenja zemaljske vrijednosti, vrijednosti svijeta. Želja za moći nije put kojim se postaje sluga Gospodnji, već je prepreka i to jedna od onih, za koje molimo Boga da je ukloni od nas.


'Ne' nevjernosti onih koji žele služiti i Bogu i novcu
Druga prepreka – nastavio je Papa – također nailazimo u životu Crkve, jest nevjernost. Upozorio je da se nevjernost pojavljuje „kad netko želi služiti Gospodinu, a također služi drugim stvarima koje nisu Gospodin“: „Gospodin nam je rekao da nijedan sluga ne može služiti dvojici gospodara: ili će služiti Bogu ili će služiti novcu. Isus nam je to jasno rekao. I to je prepreka – nevjernost. To nije isto kao i biti grešnik: svi smo mi grešnici, ali smo se pokajali za to. No biti nevjeran znači igrati dvostruku igru, zar ne? Igrati i desno i lijevo, biti malo uz Boga, malo uz svijet. Riječ je o prepreci, jer onaj koji želi moć te koji je nevjeran, ne može istovremeno služiti Gospodinu u slobodi“, kazao je Sveti Otac.


Služenje Bogu je dragovoljno, služimo mu kao djeca, a ne kao robovi
Papa Franjo je rekao kako ga žalosti kad vidi tolike ljude, koji misle samo na izvanjsko. Takvim ljudima je važno samo pokazivanje i svjetovna slava. No i oni su zarobljeni – kazao je Papa te je nastavio:
„Služiti Bogu je dragovoljno. Mi smo djeca, a ne robovi. Služimo Bogu u miru i spokoju, jer nam je On sâm uklonio prepreke s našeg puta kako bismo mu zaista mogli služiti u slobodi. Duboko u sebi osjećamo mir i čujemo glas koji nas poziva: 'O, dođi k meni, ti dobri i vjerni slugo.' Nama je potrebna Njegova dobrota, jer sami to ne možemo ostvariti. Zato stalno moramo moliti u Gospodina milost da ukloni te prepreke, da nam dade spokoj i mir srca kako bismo mu služili u slobodi; ne kao robovi, već kao djeca“ te je propovijed zaključio sljedećim riječima: „Neka nam Gospodin pomogne otvoriti srca Duhu Svetom te mu dopustimo da djeluje, da nas oslobodi od prepreka i to posebno želje za moći, koja toliko boli, kao i nevjernosti, dvoličnosti. Neka nam dade taj spokoj, taj mir da mu možemo služiti kao slobodna djeca, koja će mu na kraju s mnogo ljubavi reći: 'Oče, hvala ti, ali ti znaš: beskoristan sam sluga.'“

 

 

 

Gledaj On te gleda

Molitva blagoslova

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Trenutno na stranici

We have 304 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2Nova Eva

upoznajmo sto cinimo

pitajte svecenika

banner euharistija 4

banner euharistija 4

 primjeri 2

Baner - Ime Isus

Bdijte i molite da ne padnete