Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4PAPA FRANJO: Ne poznaje se Isus samo pomoću Katekizma, treba moliti, klanjati i priznati se grješnicima
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

 

Trebamo se moliti, klanjati i priznati grješnicima da bismo upoznali Isusa – rekao je Sveti Otac u propovijedi na jutrošnjoj misi u kapeli Doma Sveta Marta. Papa je istaknuo da katekizam nije dostatan za shvaćanje dubine Kristova otajstva. „Zadobiti Krista“. Papa je u propovijedi komentirao prvo misno čitanje uzeto iz Pavlove poslanice Efežanima. Apostol narodâ želi da Duh Sveti udjeli milost Efežanima da budu jaki, ojačani, da učine da Krist prebiva u njihovim srcima. Tu je središte – kazao je Sveti Otac.


Ne poznaje se Isus samo pomoću Katekizma, treba moliti
Pavao uranja u neizmjerno more koje je Kristova osoba – ustvrdio je Papa pitajući: „Kako možemo upoznati Isusa? Kako možemo shvatiti Kristovu ljubav koja nadilazi svaku spoznaju?“ Krist je prisutan u evanđelju, čitajući evanđelje upoznajemo Krista. Svi čitamo evanđelje, ili ga bar slušamo kad idemo na misu. Proučavanjem katekizma: katekizam nas uči tko je Krist. Ali to nije dostatno. Da možemo shvatiti širinu, dužinu, visinu i dubinu Isusa Krista valja ući u kontekst, najprije, molitve, kao i Pavao, na koljenima: Oče, pošalji mi Duha da upoznam Isusa Krista – kazao je papa Franjo.


Sresti Gospodina u tišini klanjanja
Za istinsko upoznavanje Krista, ponovio je Papa, potrebna je molitva. Ali Pavao ne samo da moli, nego se klanja otajstvu koje nadilazi svaku spoznaju, a u kontekstu klanjanja moli od Gospodina milost. Ne upoznaje se Isus bez navike klanjanja; klanjanje u tišini, treba se klanjati. Vjerujem, ako se ne varam, da najmanje poznajemo i prakticiramo molitvu klanjanja. Treba gubiti vrijeme, usuđujem se reći, pred Gospodinom, pred otajstvom Isusa Krista, u tišini se klanjati Gospodinu. On je Gospodin, klanjam mu se – primijetio je Sveti Otac.


Priznati se grješnicima da uđemo u Isusovo otajstvo
Da bismo upoznali Krista moramo poznavati sebe, trebamo se optuživati pred njim, priznati se grješnicima. Nema klanjanja bez priznavanja vlastite grješnosti. Da bismo ušli u to more bez dna, bez obala, koje je otajstvo Isusa Krista, potrebna je u prvom redu molitva: Oče, pošalji mi Duha da po njemu upoznam Isusa. Drugo, potrebno je klanjanje otajstvu, po klanjanju ponirati u njega. Treće, priznavanje vlastitih grijeha: „Čovjek sam s nečistim usnama“. Neka nam Gospodin udijeli milost koju Pavao traži za Efežane, da upoznamo i zadobijemo Krista – zaključio je Papa.

 

 

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 162 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2