Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Međugorske poruke

Gospine poruke

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

RADUJMO SE KRŠĆANI

 

 

 

Intervju s bikupom Franjom KomaricomPAPA FRANJO: Ne poznaje se Isus samo pomoću Katekizma, treba moliti, klanjati i priznati se grješnicima
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

 

Trebamo se moliti, klanjati i priznati grješnicima da bismo upoznali Isusa – rekao je Sveti Otac u propovijedi na jutrošnjoj misi u kapeli Doma Sveta Marta. Papa je istaknuo da katekizam nije dostatan za shvaćanje dubine Kristova otajstva. „Zadobiti Krista“. Papa je u propovijedi komentirao prvo misno čitanje uzeto iz Pavlove poslanice Efežanima. Apostol narodâ želi da Duh Sveti udjeli milost Efežanima da budu jaki, ojačani, da učine da Krist prebiva u njihovim srcima. Tu je središte – kazao je Sveti Otac.


Ne poznaje se Isus samo pomoću Katekizma, treba moliti
Pavao uranja u neizmjerno more koje je Kristova osoba – ustvrdio je Papa pitajući: „Kako možemo upoznati Isusa? Kako možemo shvatiti Kristovu ljubav koja nadilazi svaku spoznaju?“ Krist je prisutan u evanđelju, čitajući evanđelje upoznajemo Krista. Svi čitamo evanđelje, ili ga bar slušamo kad idemo na misu. Proučavanjem katekizma: katekizam nas uči tko je Krist. Ali to nije dostatno. Da možemo shvatiti širinu, dužinu, visinu i dubinu Isusa Krista valja ući u kontekst, najprije, molitve, kao i Pavao, na koljenima: Oče, pošalji mi Duha da upoznam Isusa Krista – kazao je papa Franjo.


Sresti Gospodina u tišini klanjanja
Za istinsko upoznavanje Krista, ponovio je Papa, potrebna je molitva. Ali Pavao ne samo da moli, nego se klanja otajstvu koje nadilazi svaku spoznaju, a u kontekstu klanjanja moli od Gospodina milost. Ne upoznaje se Isus bez navike klanjanja; klanjanje u tišini, treba se klanjati. Vjerujem, ako se ne varam, da najmanje poznajemo i prakticiramo molitvu klanjanja. Treba gubiti vrijeme, usuđujem se reći, pred Gospodinom, pred otajstvom Isusa Krista, u tišini se klanjati Gospodinu. On je Gospodin, klanjam mu se – primijetio je Sveti Otac.


Priznati se grješnicima da uđemo u Isusovo otajstvo
Da bismo upoznali Krista moramo poznavati sebe, trebamo se optuživati pred njim, priznati se grješnicima. Nema klanjanja bez priznavanja vlastite grješnosti. Da bismo ušli u to more bez dna, bez obala, koje je otajstvo Isusa Krista, potrebna je u prvom redu molitva: Oče, pošalji mi Duha da po njemu upoznam Isusa. Drugo, potrebno je klanjanje otajstvu, po klanjanju ponirati u njega. Treće, priznavanje vlastitih grijeha: „Čovjek sam s nečistim usnama“. Neka nam Gospodin udijeli milost koju Pavao traži za Efežane, da upoznamo i zadobijemo Krista – zaključio je Papa.

 

 

 

 

Gledaj On te gleda

Molitva blagoslova

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Trenutno na stranici

We have 298 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2Nova Eva

upoznajmo sto cinimo

pitajte svecenika

banner euharistija 4

banner euharistija 4

 primjeri 2

Baner - Ime Isus

Bdijte i molite da ne padnete