Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4PAPA FRANJO: Čuvajte se gatalaca, Isus je jedini Dobri Pastir koji vodi u život vječni
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

 

Nećemo pogriješiti put ako slušamo Isusov glas – istaknuo je Papa u propovijedi na jutrošnjoj svetoj misi. Sveti je Otac rekao da je Isus, Dobri Pastir, jedina vrata kroz koja se ulazi u život vječni, pri tom je upozorio da se treba čuvati navodnih gatalaca koji zavode na krivi put.
Osvrćući se na misno evanđelje Papa je u propovijedi govorio o vratima, hodu i glasu. Isus u prvom redu upozorava da je „onaj koji u ovčinjak ne ulazi kroz vrata“ razbojnik, a ne pastir. Isus je vrata koja vode u životni vječni – upozorio je.


Isus je temelj kršćanskoga života
Isus je narodu uvijek govorio jednostavnim jezikom: narod je pak poznavao pastirski život, jer je svaki dan gledao pastire. Znali su da pastir uvijek ulazi na vrata, a da razbojnici preskaču ogradu ili kroz prozor ulaze u kuću. Isus jasno veli: u život se vječni može ući samo kroz vrata, a Isus je vrata našega svakidašnjega i vječnoga života. U ovčinjak se ulazi samo kroz vrata, a u život vječni kroz Isusa – ponovio je Papa.


Samo Isus zna pravi put
Isus dakle govori o hodu. Pastir poznaje svoje ovce, a one ga slijede. Hod je upravo ovo: na životnom putu, svaki dan slijediti Isusa. Ne treba vrludati, On ide naprijed i pokazuje nam put. Ne griješi onaj koji slijedi Isusa. Netko bi pak mogao reći da put nije uvijek jasan… Stoga neki idu vračarima… a tko tako čini ne slijedi Krista, već nekoga koji pokazuje drukčiji put. Isus je upozorio da osim njega nitko ne može pokazati put. On ide naprijed. Doći će drugi i govoriti: Mesijin je put ovo ili ono… Ne slušajte ih! Ja sam put. Isus je vrata i put. Ako ga slijedimo, nećemo pogriješiti – istaknuo je Papa.


U blaženstvima odjekuje Isusov glas
Govoreći o glasu dobroga Pastira, rekao je da ovce slijede pastira jer poznaju njegov glas. A kako prepoznati Isusov glas i obraniti se od onih koji ulaze kroz prozor, od razbojnika, od varalica? Odgovor je vrlo jednostavan, Isusov glas je u blaženstvima. Ako netko naučava suprotno blaženstvima, onda je ušao kroz prozor. Isusov glas govori i kroz djela milosrđa. Primjerice u 25. poglavlju Matejeva evanđelja, ako netko govori ono što Isus govori u tom poglavlju, onda je Isusov. Isusov je glas i kad poučava molitvu 'Očenaš' – ustvrdio je Papa dodajući: Vrlo je jednostavan kršćanski život: Isus je vrata. On nas vodi na putu, a u blaženstvima prepoznajemo njegov glas, u djelima milosrđa i kad nas uči da govorimo 'Oče'. Sjećajte se ovih riječi: vrata, hod i glas. Neka nam Bog podari milost da shvatimo ovu Isusovu sliku: pastir koji vodi, pokazuje i uči nas da slušamo njegov glas – zaključio je Sveti Otac.

 

Izvor: Radio Vatikan

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 561 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2