Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...


PAPA FRANJO: Učite svoju djecu da gledaju raspelo i Kristovu slavu
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

Gledanje u raspelo iscjeljuje naša zatrovana srca – istaknuo je papa Franjo na jutarnjoj misi slavljenoj u Domu svete Marte u Vatikanu, pozivajući da usmjerimo svoj pogled prema križu kad se osjećamo deprimiranima ili izmorenima od puta života.

Opširnije
 
PAPA FRANJO: Evo koja nas to molitva može bolje pripraviti za sakramentalno zajedništvo s Njim?
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

Zajednica u lomljenju euharistijskoga kruha, koji se lomi za život svijeta, prepoznaje istinskog Jaganjca Božjega – istaknuo je papa Franjo za vrijeme opće audijencije na Trgu svetoga Petra.

Opširnije
 
PAPA FRANJO ZA KORIZMU 2018. “Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih” (Mt 24, 12)
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

PORUKA SVETOG OCA FRANJE ZA KORIZMU 2018. 

I ove godine ovom porukom želim pomoći čitavoj Crkvi da doživi u radosti i istini ovo milosno vrijeme. Kao nadahnuće za to poslužile su mi Isusove riječi iz Matejeva Evanđelja: “Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih” (Mt 24, 12).

Opširnije
 
PAPA FRANJO: GREŠNIK MOŽE POSTATI SVETAC, ALI KORUMPIRAN ČOVJEK NE
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

Iako grešnik, David je svet, Gospodin je odbacio velikog i mudrog Salomona jer je bio korumpiran – rekao je papa Franjo jutros na misi u Domu svete Marte. Biblijsko čitanje današnje liturgije koje je uzeto iz Prve knjige o kraljevima, govori o Salomonu i njegovoj neposlušnosti. Čuli smo nešto pomalo čudno – primijetio je Papa – srce Salomonovo nije ostalo potpuno povezano s Gospodinom, njegovim Bogom, poput srca Davida, njegova oca.

Opširnije
 
PAPA FRANJO ŽUPNICIMA: NAUČITE LJUDE KLANJATI SE U TIŠINI
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

Ići putom koji se uspinje, za razliku od onog u ravnici, nije uvijek lagano – rekao je papa Franjo osvrćući se na prvo misno čitanje u kojem se govori o kralju Salomonu koji je pozvao narod da se uspne do hrama i kovčega saveza Gospodnjeg. To znači ići uzbrdo kako bi se održao savez, tijekom kojeg je narod živio svoju povijest "sjećanja na izbor" – rekao je Papa i nastavio – Narod je nosio dvije čiste kamene ploče, takve kakve mu je Bog dao, ne kao što su ga naučili pismoznanci koji su ih „barokizirali“, učinili baroknima mnogim zapovijedima. "Čisti savez: ja te ljubim, ti me ljubiš". Prva je zapovijed ljubiti Boga, a druga je ljubiti bližnjega. Naime, u kovčegu saveza nije bilo ništa do li dvije kamene ploče.

Opširnije
 
PAPA FRANJO: EVANĐELJE TREBA NAVIJEŠTATI NA ULICAMA
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

Evanđelje se prvenstveno treba naviještati na ulici – istaknuo je papa Franjo u podnevnom nagovoru na Trgu svetoga Petra u Vatikanu. Papa je promišljao o današnjem odlomku iz Evanđelja po Marku koji nastavlja opisivati „Isusov dan u Kafarnaumu“. Evanđelist ovoga puta ističe odnos između Isusova čudotvornog djelovanja i buđenja vjere kod ljudi koje susreće. Gospodin tim znakovima izlječenja želi probuditi vjeru kao odgovor.

Opširnije
 
PAPA FRANJO: Zapitajmo se o vlastitom načinu molitve, kako to činimo?
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

Evanđelje po Marku jučerašnje liturgije govori o ozdravljenju gubavca, a danas o ozdravljenju uzetoga – podsjetio je papa Franjo na početku svoje propovijedi na misi u Domu svete Marte i dodao – obojica mole za ozdravljenje, obojica to čine s vjerom; gubavac traži Isusa hrabro govoreći: "Ako želiš, možeš me očistiti!". Gospodinov je odgovor neposredan: "Hoću". Sve je, kao što uči evanđelje, "moguće onome koji vjeruje".

Opširnije
 
PAPA FRANJO: SV. JOSIP NAS UČI KAKO HODITI U TJESKOBI I NEVOLJAMA, HODITI U TAMI I SLUŠATI BOŽJI GLAS
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

U nevoljama, tjeskobi i tami sveti nas Josip uči kako hoditi u tami, slušati glas Božji, ići naprijed u tišini – rekao je papa Franjo na jutrošnjoj misi u Domu svete Marte i nastavio tumačiti Matejevo evanđelje o Isusu sinu Davidovu, rođenom od Marije, Josipove zaručnice.

 

Opširnije
 
PAPA FRANJO: Ne prepustite se jadanju i kivnji nego dopustite Gospodinu da vas tješi
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

Radije dopustite da vas Gospodin tješi nego da se prepustite jadanju i kivnji, potaknuo je jutros papa Franjo tijekom mise u Domu svete Marte i nastavio razmišljati nad prvim čitanjem iz knjige proroka Izaije u kojem Gospodin obećava utjehu svojem narodu. „Gospodin je došao da nas utješi“ – istaknuo je Papa i dodao –sveti nam Ignacije Lojolski govori da je dobro kontemplirati Kristovu službu tješitelja uspoređujući ga s načinom na koji neki prijatelji tješe druge. A onda, dovoljno je pomisliti na jutro uskrsnuća iz Lukina evanđelja kad se Isus ukazao apostolima; toliko ih je obuzela radost da nisu mogli vjerovati.

Opširnije
 
PAPA FRANJO: Evo kako demoni zavode i ulaze u život čovjeka
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

Krist Raspeti će nas jedini spasiti od demonâ koji čovjeka žele polagano odvući prema svjetovnosti. Krist nas spašava i od „bezumlja“, na koje sv. Pavao upozorava Galaćane, kao i od zavođenja – rekao je papa Franjo za vrijeme jutarnje propovijedi u Domu svete Marte.

Opširnije
 
PAPINA KATEHEZA - NE GUBITE NADU
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

Razmisli, tamo gdje te Bog posijao, gaji nadu! Nikad ne gubi nadu.
Ne predaj se tami: sjeti se da prvi neprijatelj kojeg moraš pokoriti nije izvan tebe, već u tebi. Stoga, neka u tvom srcu ne bude mjesta za misli ispunjene gorčinom i tamom.

Opširnije
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 13

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 421 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2