Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Meditativna MOLITVA PRAŠTANJA
Razne molitve

MOLITVA PRASTANJA

 

Sljedeća molitvena vježba je meditativnog karaktera. Osjećate li potrebu produbiti molitvu praštanja, ova će vam vježba biti od velike koristi na tome putu.

 

   1.  Stavite se u Božju prisutnost, zapravo posvijestite si da ste u Božjoj prisutnosti.

$12.  Nastojte ući u sebe, usredotočite pozornost na svoju nutrinu, primijetite kucanje svoga srce i njegovu toplinu. (Duh Sveti vas prožima svojim Božanskom ljubavlju. On je u vama)

$13.  Postavite sebi pitanje: što je za mene opraštanje? Koje dobro donosi? (Sjetite se nečega što vam je Bog oprostio i proživljavajte radost toga trenutka).

$14.  Sada zamolite Isusa da pred vas dovede osobe kojoj želite oprostiti. (Pogledajte tu osobu kojoj želite oprostiti. (Pogledajte tu osobu i primijetite što u sebi osjećate dok je gledate).

$15.  Dopustite da na površinu izađu svi osjećaji koje nosite u sebi, u svezi te osobe.

$16.  Posvijestite si da ste u Marijinoj nježnoj prisutnosti. Svu bol i nelagodu koju osjećate zbog povrijeđenosti predajte njoj. Sebe izručite (posvetite) Njezinu Bezgrješnom Srcu.

$17.  Pozovite isusa da uđe u vaše rane i osjećaje, u vaše reakcije. Svu svoju bol donesite pred njegov Križ.

$18.  Zamolite ga da On oprosti vašem uvreditelju. Zamolite ga za milost da vi možete oprostiti svome uvreditelju.

$19.  Dopustit eda ta osoba dođe posve blizu vas. – Šapćite toj osobi: Opraštam ti,… - Govorite toj osobi sve što joj konkretno opraštate.

$110. Posvijestite si da i ta osoba pti od nečega, da je prestrašena i povrijeđena. Dajte joj vremena da primi oproštenje. Posvetite (predajte) je Srcu Isusovu i Marijinu.

$111. Stavite joj znak križa na čelo i recite iskreno: Neka te Bog blagoslovi i ozdravi. Dopustite joj da s vašim blagoslovom ode slobodna i preobražena tim opraštanjem. Primijetite da je za vas uvreda okončana.

$112. Nađite načina da se radujete svom ozdravljenju po ovom činu opraštanja.

 

Na kraju zahvalite Ocu što vas je obdario darom praštanja i uveo u novu slobodu. Sada izmolite Oče naš… i završite sa sljedećom molitvom:

Dobri Bože milosrdni Oče, zahvaljujem ti za milost praštanja. Daj da po tom daru postanem što sličniji tvome Sinu Isusu, koji nije dao da ga svlada nepravda i mržnja neprijatelja, nego je svojom ljubavlju i praštanjem pobijedio svijet. To te molim, po istom Kristu, Gospodinu našem. Amen.

 

Ovu meditativnu molitvu je preporučljivo češće prakticirati i prakticirati pokrete u duši, tako d prepoznate pozitivne učinke molitve, ali i zapreke kojih se još trebate osloboditi. Primijetite kako se odvijao tijek molitve i jeste li negdje osjetili opiranje. Zadržite se na onim točkama gdje osjećate utjehu ili potrebu. Tražite prosvjetljenje Duha Svetoga da vam pokaže što možete učiniti da sljedeće ponavljanje ove vježbe bude učinkovitije.

 

Zatražiti oproštenje od drugih! Ne propustite zatražiti oproštenje od onih koje ste vi povrijedili! Svi smo isprepleteni ljudskim slabostima, stoga su povrede neminovne. Odgovorni kršćani sami sebe i svoje postupke kritički propituju. Zato prihvatite i svoj dio krivnje kada koga povrijedite, te zatražite oproštenje. To je oznaka velikodušnog kršćanina.  U Božjoj prisutnosti ponizno pitajte Gospodina jeste li koga povrijedili i u čemu. Zatim zatražite oproštenje od onoga koga ste povrijedili, najprije u duhu, a onda, ako je ikako moguće, nastojite se susresti s tom osobom i zatražiti oproštenje. Možda ćete biti potaknuti da u prisutnosti Gospodinovoj napišite pismo isprike osobi koju ste povrijedili. Vrlina zrela čovjeka očituje se u tome da je spreman zatražiti oproštenje; to nije slabost nego krepost. Katkada je to nužan preduvjet da bi vas Gospodin obdario većim darom slobode i ostalim darovima. Vaša molitva i pobožnost može biti jalova dok ne ispunite Isusov preduvjet:

»Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar.« (Mt 5, 23-24)

 

 


Brat Ignatius Mary

Ovaj tekst je izvadak iz knjige "Pomozite sami sebi pa će vam i Bog pomoći". Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.rastimougospodinu.com

 

 

 

 

 

OD ISTOG AUTORA PROČITAJTE:

 

 

 

 

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 151 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2