Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Papa poziva obitelji na post i molitvu za mir

obitelj za stolom

Predsjednik Papinskog vijeća za obitelj mons. Vincenzo Paglia uputio je poziv svim obiteljima na sudjelovanje u postu i molitvi za mir. U pozivu stoji kako Papin poziv na molitvu i post za mir u Siriji, kao i za mir u svim zemljama ugroženima ratom, trebamo prigrliti s velikom ozbiljnošću i zauzetošću.

„Stoga vas molim da prihvatite ovaj Papin prijedlog te mu se odazovete i pridružite i u svome domu“, pozvao je mons. Paglia.

„Dragi roditelji, ne bojte se svojoj djeci predložiti jednostavan i skroman obrok – bit će vam to prigoda da im objasnite što se u svijetu događa i da nas to ne treba ostaviti ravnodušnima. Ne zaboravite pritom spomenuti nadu u mir koju nam nudi uskrsli Isus koji svijet nije pomirio nasiljem i osvetom, nego darivanjem samoga sebe. Ne zaboravite pozvati djedove, bake i starije osobe na ovaj obrok, skroman količinom, ali bremenit riječima. Ako je netko među njima iskusio rat, neka kaže što znači živjeti pod bombama i u nesigurnosti za sutra te koji je tada smisao imala molitva.

I vi djeco i mladi, ne žalite se ako u subotu na stolu, ne bude punih tanjura nego zahvalite roditeljima koji vam tako nešto predlažu. Štoviše, zatražite od njih motiv i objašnjenje zbog kojih se isplati nastaviti živjeti na ovoj zemlji obilježenoj tako čestim nasiljem i žalošću.

Molite kod stola za sirijske obitelji, za djecu koja svakodnevno umiru zbog gladi i mržnje; molite za vođe odgovorne za iznalaženje mirnog, a ne nasilnog razrješenja krize. Recitiranje nekoga psalma ili čitanje odlomka iz Evanđelja, desetica krunice, spontana molitva ili pjesma;… neka svaka obitelj odabere vlastiti način na koji će posredovati i postaviti se između zla koja obilježava našu povijest i Boga mira koji tu istu povijest liječi i spašava“, ističe se u priopćenju upućenom svim obiteljima.

 

 

Izvor: hr.radiovaticana.va

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 1006 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2