Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Međugorske poruke

Gospine poruke

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

RADUJMO SE KRŠĆANI

 

 

 

Intervju s bikupom Franjom KomaricomPravo vjernika na udruživanje i postojanje vjerničkih udruga i zajednica u katoličkoj crkvi
Katoličke udruge i zajednice

laiciPravo na udruživanje spada među temeljna ljudska prava, Zakonik kanonskog prava priznaje vjernicima da mogu u Crkvi slobodno osnivati i voditi društva za dobrotvorne i za nabožne svrhe i za promicanje kršćanskog poziva u svijetu (k. 215). U zakoniku se također donose odredbe koje vrijede za vjernička društva (kk.312-320) i za privatna vjernička društva (kk.321-326), te posebne odredbe o laičkim društvima (kk. 327-329).

Kad govori općenito o vjerničkim društvima, Zakonik ističe kako u Crkvi postoje društva, različita od ustanova posvećenog života (redovničkih i svjetovnih) i družba apostolskog života, u kojima vjernici zajedničkim djelovanjem teže njegovanju savršenijeg života, promicanju javnog bogoštovlja, širenju kršćanskog nauka i vršenju drugih djela apostolata, kao što su pothvati evangelizacije, vršenje djela pobožnosti i dobrotvornosti te prožimanja vremenitog reda kršćanskim duhom (k. 298,1). Preporučuje se vjernicima laicima da veoma cijene društva osnovana u duhovne svrhe (njegovanje savršenijeg vjerničkog života, promicanje javnog bogoštovanja, promicanje kršćanskog nauka i evangelizacije, vršenje djela pobožnosti, dobrotvornosti, prožimanja vremenitog reda kršćanskim duhom) i potiče ih se da postaju članovi osobito onih društava koja je mjerodavna crkvena vlast ili osnovala ili pohvalila, ili preporučila (k. 298, 2)

 

Iskoristivši to pravo i poziv Crkve, nekolicina vjerinka osnovali su 2002.godine vjerničku udrugu "Rastimo u Gospodinu".

"Rastimo u Gospodinu" je laička vjernička udruga, djeluje kao molitveno-karitativna zajednica vjernika. Zajednica okuplja vjernike katolike radi molitve, izmjene iskustava, duhovnog i drugog napretka članova i zajednickog djelovanja, kako bi što bolje služili bliznjima, svjedočili za općeljudske vrijednosti u svijetlu Kristovog nauka i njegova primjera. 

 

Gledaj On te gleda

Molitva blagoslova

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Trenutno na stranici

We have 396 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2Nova Eva

upoznajmo sto cinimo

pitajte svecenika

banner euharistija 4

banner euharistija 4

 primjeri 2

Baner - Ime Isus

Bdijte i molite da ne padnete