Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Nebesa odozgor rosite

Već se bliži vrijeme blago,..

animated-christmas-tree-decorations-image-0053

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4

Padaj s neba roso sveta

Zdravo budi MarijoProgram Injigo u BiH
Katoličke udruge i zajednice

injigoProgram Injigo obuhvaća ignacijanske duhovne vježbe u svakodnevnom životu od 30 tjedana koje traju od listopada do svibnja, ignacijanske duhovne vježbe u šutnji od tri do trideset dana, susrete sudionika s uputama za razmatranje i školu za pratitelje.

Knjige po kojima se radi: Ignacije Lojolski, Duhovne vježbe; Sveto pismo; John Veltri S.J., Smjernice; dr. sc. Marica Čunčić, Dođi, slijedi me! Općenito o Zajednici Injigo i Programu ignacijanskih DV vidi na www.injigo.com.

U Bosni i Hercegovini su ignacijanske duhovne vježbe od 30 tjedana (DV) u Programu Injigo prisutne deset godina (2002.-2012.). Prva vježbateljica bila je iz Fojnice. Sljedeće 2003.-2004. školske godine prijavila su se četiri vježbatelja, među njima i jedan svećenik. Broj je svake godine rastao. U šk. g. 2011.-2012. upisalo se 437 sudionika. Pratitelji su u početku bili iz Hrvatske, ali su ih polako zamijenili pratitelji iz BiH. 2008.-2009. god. hrvatski su se pratitelji povukli i predali vježbatelje domaćim pratiteljima s ciljem da se Program Injigo na području Bosne i Hercegovine osamostali. 2010.-2011. pratitelji iz BiH (njih 59) i 2011.-2012. (njih 73) bili su dobro organizirani pod vodstvom samo jedne pratiteljice, članice Zajednice Injigo iz Hrvatske.

Za vježbatelje i pratitelje održano je oko 370 mjesečnih susreta s uputama za razmatranje i praćenje na desetak župa gdje ima više vježbatelja: u Međugorju od 2005., u Mostaru od 2006., Hrvatskoj Tišini od 2007, u Sarajevu od 2008., u Banjoj Luci, Vionici, Travniku, Brčkom i Šuici od 2010., u Čapljini i Livnu od 2011. Sve susrete vode dvije članice Zajednice Injigo iz Hrvatske, a dvije članice iz Zajednice Injigo iz BiH vode susrete u Šuici i Čapljini, te u Metkoviću (HR).

 

Od 2009. održavaju se godišnja škola za pratitelje u Domus pacis u Međugorju. Do 2012. u četiri škole za pratitelje prošlo je 130 pratitelja iz BiH. Neki su pratitelji iz BiH sudjelovali i u školama za pratitelje u Hrvatskoj.

Zajednica Injigo u BiH: 2009.-2010. bile su dvije članice, 2010.-2011. bilo ih je pet, a 2011.-2012. sedam. Zajednica Injigo je u BiH preuzela brigu za sve pratitelje i vježbatelje u BiH, a za njih sedam neposredno se brinula jedna članica Zajednice Injigo iz Hrvatske.

 

Ignacijanske duhovne vježbe u šutnji (DVŠ) održavaju se u BiH od 2007. svake godine za sudionike iz BiH, Hrvatske, Njemačke i ostalih zemalja u Europi gdje žive Hrvati. Do lipnja 2012. DVŠ su održane za 30 skupina od 10 do 37 sudionika (u prosjeku 19 - 23), u trajanju od 3 do 6 dana. DVŠ vode članovi Zajednice Injigo iz Hrvatske, a pratitelji su iz Hrvatske i BiH (2 do 8 pratitelja za jednu skupinu). DVŠ su se održavale u Domus pacis u Međugorju, u samostanu sv. Ilije na Buškom jezeru, u Mostaru, u samostanu časnih sestara franjevki u Kiseljaku i u Župi majčinstva BDM u Hrvatskoj Tišini.

Godišnji susreti svih sudionika Programa Injigo iz Hrvatske, BiH, Njemačke i drugih zemalja održavaju se za blagdan Sveta tri kralja u Međugorju od 2008. (oko 100 - 200 sudionika). Godišnji su susreti svih pratitelja na Bijelu nedjelju od 2009. u Međugorju (oko 50 pratitelja).

 

17. 4. 2010. predstavnici Zajednice Injigo iz BiH i Hrvatske prisustvovali su na 3. studijskom danu katoličkih laika u BiH u Kući Navještenja Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku. Susret je vodio banjalučki biskup mons. dr. sc. Franjo Komarica, predsjednik Vijeća za laike Biskupske konferencije BiH (BK BiH). Organizator skupa bilo je Vijeće za laike BK BiH, a poziv na susret objavila je Katolička tiskovna agencija (KTA) pri BK BiH.

 

 

Izvor: vrbosanska-nadbiskupia.com

 

Došašće - Andvent

 Što je to Došašće (Advent)?

 

  Neka je svima sretno i blagoslovljeno ovo milosno vrijeme Došašća!

 

UŽIVO - Klanjanje

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 107 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2