Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Međugorske poruke

Gospine poruke

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

RADUJMO SE KRŠĆANI

 

 

 

Intervju s bikupom Franjom KomaricomProgram Injigo u BiH
Katoličke udruge i zajednice

injigoProgram Injigo obuhvaća ignacijanske duhovne vježbe u svakodnevnom životu od 30 tjedana koje traju od listopada do svibnja, ignacijanske duhovne vježbe u šutnji od tri do trideset dana, susrete sudionika s uputama za razmatranje i školu za pratitelje.

Knjige po kojima se radi: Ignacije Lojolski, Duhovne vježbe; Sveto pismo; John Veltri S.J., Smjernice; dr. sc. Marica Čunčić, Dođi, slijedi me! Općenito o Zajednici Injigo i Programu ignacijanskih DV vidi na www.injigo.com.

U Bosni i Hercegovini su ignacijanske duhovne vježbe od 30 tjedana (DV) u Programu Injigo prisutne deset godina (2002.-2012.). Prva vježbateljica bila je iz Fojnice. Sljedeće 2003.-2004. školske godine prijavila su se četiri vježbatelja, među njima i jedan svećenik. Broj je svake godine rastao. U šk. g. 2011.-2012. upisalo se 437 sudionika. Pratitelji su u početku bili iz Hrvatske, ali su ih polako zamijenili pratitelji iz BiH. 2008.-2009. god. hrvatski su se pratitelji povukli i predali vježbatelje domaćim pratiteljima s ciljem da se Program Injigo na području Bosne i Hercegovine osamostali. 2010.-2011. pratitelji iz BiH (njih 59) i 2011.-2012. (njih 73) bili su dobro organizirani pod vodstvom samo jedne pratiteljice, članice Zajednice Injigo iz Hrvatske.

Za vježbatelje i pratitelje održano je oko 370 mjesečnih susreta s uputama za razmatranje i praćenje na desetak župa gdje ima više vježbatelja: u Međugorju od 2005., u Mostaru od 2006., Hrvatskoj Tišini od 2007, u Sarajevu od 2008., u Banjoj Luci, Vionici, Travniku, Brčkom i Šuici od 2010., u Čapljini i Livnu od 2011. Sve susrete vode dvije članice Zajednice Injigo iz Hrvatske, a dvije članice iz Zajednice Injigo iz BiH vode susrete u Šuici i Čapljini, te u Metkoviću (HR).

 

Od 2009. održavaju se godišnja škola za pratitelje u Domus pacis u Međugorju. Do 2012. u četiri škole za pratitelje prošlo je 130 pratitelja iz BiH. Neki su pratitelji iz BiH sudjelovali i u školama za pratitelje u Hrvatskoj.

Zajednica Injigo u BiH: 2009.-2010. bile su dvije članice, 2010.-2011. bilo ih je pet, a 2011.-2012. sedam. Zajednica Injigo je u BiH preuzela brigu za sve pratitelje i vježbatelje u BiH, a za njih sedam neposredno se brinula jedna članica Zajednice Injigo iz Hrvatske.

 

Ignacijanske duhovne vježbe u šutnji (DVŠ) održavaju se u BiH od 2007. svake godine za sudionike iz BiH, Hrvatske, Njemačke i ostalih zemalja u Europi gdje žive Hrvati. Do lipnja 2012. DVŠ su održane za 30 skupina od 10 do 37 sudionika (u prosjeku 19 - 23), u trajanju od 3 do 6 dana. DVŠ vode članovi Zajednice Injigo iz Hrvatske, a pratitelji su iz Hrvatske i BiH (2 do 8 pratitelja za jednu skupinu). DVŠ su se održavale u Domus pacis u Međugorju, u samostanu sv. Ilije na Buškom jezeru, u Mostaru, u samostanu časnih sestara franjevki u Kiseljaku i u Župi majčinstva BDM u Hrvatskoj Tišini.

Godišnji susreti svih sudionika Programa Injigo iz Hrvatske, BiH, Njemačke i drugih zemalja održavaju se za blagdan Sveta tri kralja u Međugorju od 2008. (oko 100 - 200 sudionika). Godišnji su susreti svih pratitelja na Bijelu nedjelju od 2009. u Međugorju (oko 50 pratitelja).

 

17. 4. 2010. predstavnici Zajednice Injigo iz BiH i Hrvatske prisustvovali su na 3. studijskom danu katoličkih laika u BiH u Kući Navještenja Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku. Susret je vodio banjalučki biskup mons. dr. sc. Franjo Komarica, predsjednik Vijeća za laike Biskupske konferencije BiH (BK BiH). Organizator skupa bilo je Vijeće za laike BK BiH, a poziv na susret objavila je Katolička tiskovna agencija (KTA) pri BK BiH.

 

 

Izvor: vrbosanska-nadbiskupia.com

 

Gledaj On te gleda

Molitva blagoslova

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Trenutno na stranici

We have 143 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2Nova Eva

upoznajmo sto cinimo

pitajte svecenika

banner euharistija 4

banner euharistija 4

 primjeri 2

Baner - Ime Isus

Bdijte i molite da ne padnete