Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Neokatekumenski put u BiH i HR
Katoličke udruge i zajednice

neokatekumeni

 

Neokatekumenski put u BiH započeo je u Vrhbosanskoj Nadbiskupiji , počeo je s održavanjem kateheza 1997. godine u Sarajevu, i 1999. godine u Žepču u župi sv. Antuna. Nakon posjeta pape Ivana Pavla II., pozvani od župnika Sarajevske katedrale i Sv. Luke u Novom gradu katehisti neokatekumenskog puta su držali kateheze kroz XI. i XII. mjeseca 1997. godine.

 

Tada u ekipi katehista su bili don Šime Doljanin iz Splita, Lidija Vrdoljak iz Pule i Michele Cittadino, bogoslov iz Sjemeništa Redemptoris Mater u Puli. Nakon pola godina počele su kateheze i u župi Presveto Trojstvo u Novom Sarajevu zatim, sveti Ignacije, u samostanu Sv. Ante na Bistriku: zajednice koje su se rodile bile malobrojene i braća su se skupili u Katedrali.

 

Danas zajednice Neokatekumenskog puta djeluju u Sarajevu u župi Presvetog Srca Isusova – katedrala, u župi Sv. Ante Padovanskog u Žepču (gdje služi kao župni kapelan i pomoć za neokatekumenske zajednice vlč. Milan Blaha, svećenik formiran u Sjemeništu Redemptoris Mater u Puli) i u naselju Vogošća, nedaleko od Sarajeva, gdje je od listopada 2011. godine osnovano također Sjemenište Redemptoris Mater (to je jedan od 85 sjemeništa u svijetu vezani s Neokatekumenskom putu).  

 

Godine 1990. Neokatekumenski put je priznao papa Ivan Pavao II. kao itinerarij katoličke formacije valjane za društvo i za današnja vremena. Prvo odobrenje Statuta Neokatekumenskog puta ad experimentum dogodilo se u lipnju 2002. godine, dok je konačno odobrenje stiglo 11. svibnja 2008. na svetkovinu Pedesetnice. U Rimu 26. prosinca 2010. odobren je "Katehetski direktorij Neokatekumenskog puta" dok je na Audijenciji 17. siječnja 2011. papa Benedikt XVI odobrio sva slavlja Neokatekumskog Puta sadržane u spomenutom Katehetskom direktoriju. U više navrata Sveti Otac Benedikt XVI., se obratio članovima Neokatekumenskog puta. Na audijenciji 12. siječnja 2006. je rekao: »Vaše apostolsko djelovanje nastoji se smjestiti u srce Crkve, u potpunom suglasju s njezinim uputstvima i u zajedništvu s partikularnim Crkvama u koje odlazite djelovati, vrednujući u potpunosti bogatstvo karizmi koje je Gospodin podigao preko inicijatora Puta« (Insegnamenti di Benedetto XVI II, 1 [2006], 58-59).

 

Izvor: Vrhbosanska Nadbiskupija

 

VIDEO: Neokatekumenski put u BiH

 

 

Audijencija pape Franje i neokatekumenskih zajednica u auli Pavla VI.

 Biskupijsko misijsko sjemenište REDEMPTORIS MATER Pula

Neokatekumenske pjesme

 

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 139 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2