Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Katoličke udruge i zajednice
Deset preporuka vjernicima laicima u odnosu na njihove svećenike
Katoličke udruge i zajednice

sveceniciSakramentom sv. reda svećenici se suobličuju Kristu Svećeniku s ciljem da, kao službenici Glave, podižu i izgrađuju cijelo njegovo Tijelo - Crkvu. Kao i svi drugi kršćani svećenici su pozvani ostvariti Kristov poziv i nalog da budu savršeni kao što je savršen Otac nebeski. Za svećenika pastoralca od osobitog je značenja “sposobnost odnosa” s drugima.

Opširnije...
 
Karizmatske zajednice (pokreti) u katoličkoj crkvi u Hr i BiH
Katoličke udruge i zajednice

karizmatski pokretŠto je karizmatski pokret i kada je započeo?

Pokret je počeo unutar Katoličke crkve 1966. god. u Sjevernoj Americi. Dvojica profesora laika na katoličkom sveučilištu Duquesne u Pittsburgu u Pennsy Ivaniji shvatili su da Prvi Duhovi o kojima govore Djela apostolska nisu za prošla vremena, nego za svako vrijeme, pa tako i za nas danas. Odlučili su moliti se Duhu Svetomu i tražili su da to iskustvo i sami dozive. Ispunjeni su Duhom Svetim, te su počeli govoriti drugim jezicima, kao apostoli na dan Pedesetnice.

Opširnije...
 
Program Injigo u BiH
Katoličke udruge i zajednice

injigoProgram Injigo obuhvaća ignacijanske duhovne vježbe u svakodnevnom životu od 30 tjedana koje traju od listopada do svibnja, ignacijanske duhovne vježbe u šutnji od tri do trideset dana, susrete sudionika s uputama za razmatranje i školu za pratitelje.

Opširnije,..
 
Prijatelji Malog Isusa u BiH
Katoličke udruge i zajednice

prijatelji malog isusaPrijatelji malog isusa, Društvo Prijatelja Maloga Isusa (PMI) privatno je vjerničko društvo laika i klerika, suradnika Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, koji u svijetu nastoje živjeti evanđelje i teže prema kršćanskom savršenstvu u duhu utemeljitelja Družbe sluge Božjega Josipa Stadlera. Osnovani su 1994. godine od tadašnje vrhovne glavarice Družbe s. Mirjam Dedić. Članovi PMI u svojim životnim okolnostima proširuju poslanje Družbe služenja potrebitima.

Opširnije,..
 
Fokolari u BiH
Katoličke udruge i zajednice

fokloariDjelo Marijino - Pokret fokolara

Pokret fokolara jedan je od brojnih novih pokreta nastalih u Katoličkoj crkvi 20. stoljeća, koje je papa Ivan Pavao II. nazvao "proljećem Crkve". Vrlo brzo se proširio i u drugim Crkvama, prihvatili su ga i vjernici drugih religija, kao i ljudi koji nemaju vjerskih uvjerenja, a u posljednje vrijeme značajan je njegov doprinos u dijalogu sa suvremenom kulturom.

Opširnije,..
 
Marijina legija u BiH
Katoličke udruge i zajednice

marijina legija udrugaMarijina legija udruga Marijina legija je pokret laika koji djeluje unutar Crkve. To je laička katolička organizacija raširena po cijelome svijetu, a djeluje i u BiH. Osnovana je u irskom glavnom gradu Dablinu, 7. rujna 1921. godine. Osnivač je Marijine legije Frank Duff (1889-1980.). Danas Marijina legija djeluje u 170 zemalja, u 2000 biskupija i ima oko 12 milijuna djelatnih i pomoćnih članova. 

Opširnije,..
 
Neokatekumenski put u BiH i HR
Katoličke udruge i zajednice

neokatekumeniNeokatekumenski put u BiH započeo je u Vrhbosanskoj Nadbiskupiji , počeo je s održavanjem kateheza 1997. godine u Sarajevu, i 1999. godine u Žepču u župi sv. Antuna. Nakon posjeta pape Ivana Pavla II., pozvani od župnika Sarajevske katedrale i Sv. Luke u Novom gradu katehisti neokatekumenskog puta su držali kateheze kroz XI. i XII. mjeseca 1997. godine.

Opširnije,..
 
Franjevački Svjetovni Red u BiH
Katoličke udruge i zajednice

GRB-OFSa-KRALJICE-KATARINE

Udruge FSR (Franjevački Svjetovni Red) ustanovljen je po nadahnuću i djelovanju svetoga Franje Asiškoga (1182-1226). Sveti Franjo je osnivač triju Franjevačkih redova: Prvoga (muški, redovnici), Drugoga (ženski, klarise - po sv. Klari) i Trećega (za vjernike u svijetu). Zato se Franjevački svjetovni red (OFS) dugo nazivao i "Treći red sv. Franje", a pripadnici toga Reda "trećoreci".

Opširnije,..
 
Dekret II. Vatikanskog sabora o apostolatu laika
Katoličke udruge i zajednice

2 vatikanski sabor„APOSTOLICAM ACTUOSITATEM“  Dekret II. Vatikanskog sabora o apostolatu laika

 

Nekoliko uvodnih riječi o Drugom vatikanskom saboru

Opširnije,..
 
Pravo vjernika na udruživanje i postojanje vjerničkih udruga i zajednica u katoličkoj crkvi
Katoličke udruge i zajednice

laiciPravo na udruživanje spada među temeljna ljudska prava, Zakonik kanonskog prava priznaje vjernicima da mogu u Crkvi slobodno osnivati i voditi društva za dobrotvorne i za nabožne svrhe i za promicanje kršćanskog poziva u svijetu (k. 215). U zakoniku se također donose odredbe koje vrijede za vjernička društva (kk.312-320) i za privatna vjernička društva (kk.321-326), te posebne odredbe o laičkim društvima (kk. 327-329).

Opširnije,..
 


UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 563 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2