Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Kako rasti u Gospodinu?

kako rasti

Sveti Pavao nije nikoga isključio kada je rekao Solunjanima „Ovo je volja Božja: vaša svetost.“ ( 1 Sol 4:3). Je li to Božja volja danas i za nas?

Opširnije,..
 
Sveta Misa - Neprocjenjivo blago

euharistija 1Rastimo u Gospodinu uz svetu Misu:

Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni (Iv 6,53). Sveta Misa jedna je od najuzvišenijih tajni kršćanske vjere. Ona je vrhunac prema kojemu teži sav život kršćana, ali također i središte i izvor duhovne jakosti za članove Crkve. 

Opširnije...
 
Osobna molitva

Rastimo u Gospodinu uz svakodnevnu osobnu molitvu

Osobna molitva je susret i iskustvo s Bogom. Zato je potrebno da uđemo u unutarnju sobu svoga srca i da zatvorimo prozore i vrata (Matej 6,6). Kao što gladuješ i žeđaš za hranom i vodom u određeno vrijeme dana, tako žeđaj i za vremenom molitve.

Opširnije,..
 
Biblija - Živa Božja riječ

Rijec GospodnjaRastimo u Gospodinu hraneći se svakodnevno Živom Božjom Riječju 
Svatko tko je odlučio rasti u Gospodinu treba odvojiti vrijeme za razmatranje (čitanje) Svetog pisma. Čitanje (razmatranje) Svetog pisma može se nazvati moljenje Biblije ili slušanje Boga kroz Bibliju. Kad vjernik čita Bibliju, imat će iskustvo kao da mu Isus govori kroz te riječi, upozorava ga na grijehe, savjetuje ga o putu Gospodnjem, osnažuje ga Duhom, ozdravlja, itd. Biblija nije samo knjiga u kojoj se govori o Bogu. Ona je knjiga u kojoj Bog govori čovjeku. Taj govor treba znati slušati i čuti, a poruku čitati i prihvatiti.

Opširnije,..
 
Moliti zajedno sa obitelji

obiteljska molitvaRastimo zajedno u Gospodnu uz svakodnevnu obiteljsku molitvu:

Istinita je stara izreka da obitelj koja «moli zajedno, ostaje zajedno». Isus želi da obitelj ostane zajedno u jedinstvu i ljubavi. Nedostatak zajedničke molitve razlog je mnogim razvodima i odvojenostima u obitelji. Muž i žena koji su potpuno različiti po karakteru i temperamentu ostaju zajedno samo uz Božju pomoć. Bog koji ih je združio u sveti brak stalno ih podržava svojom milošću ako mu zajedno dolaze u molitvi.

Opširnije,..
 
Moliti zajedno u molitvenim skupinama (zajednicama)

Molitvena grupa

Rastimo u Gospodinu u zajdeničkoj molitvi s drugima
Rana crkva redovito se sastajala kako bi naučila apostolsku nauku, lomila kruh i molila se zajedno (Djela 2,42), a to je uslijedilo odmah nakon Isusova uskrsnuća (Djela 1,14) i nastavlja se do danas. Kada se molimo zajedno s drugim vjernicima, posljedice mogu biti vrlo pozitivne. Zajednička molitva nas izgrađuje i ujedinjuje dok sudjelujemo u zajedničkoj vjeri. Isti Sveti Duh koji prebiva u svakom vjerniku potiče naša srca da se raduju dok slušamo zahvale našem Gospodinu i Spasitelju i veže nas zajedno u jedinstvenu sponu zajedništva koju ne nalazimo nigdje drugdje.

Opširnije,..
 
POST - DA BI OJAČALI DUHOM

kruh i vodaRastimo u Gospodinu uz POST da bi ojačali duhom

"I tako smo postili i molili Boga svoga na ovu nakanu, i on nas usliša." (Ezra 8,23)
Danas se malo govori o postu. No, u Bibliji se na pedeset i dva mjesta govori o različitim postovima, a rana Crkva post je smatrala jednim od stupova vjere. Svi ljudi u Bibliji koje je Bog koristio kontrolirali su svoje jelo. Ilija, Mojsije i Ivan Krstitelj živjeli su od oskudnih porcija hrane i postili dulja vremenska razdoblja.

Opširnije,..
 
Djela milosrđa

Pojavila se doista milost Božja, spasiteljica svih ljudi; odgojila nas da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu, iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista. On sebe dade za nas da nas otkupi od svakoga bezakonja i očisti sebi Narod izabrani koji revnuje oko dobrih djela. (Tit 2, 11-14)

Opširnije,..
 


UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 422 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2