Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Josip Lončar za Rastimo u Gospodinu


POBOŽNE LAŽI
Josip Lončar za Rastimo u Gospodinu

Čini se da smo gotovo svi nepromišljeno prihvatili sliku o Bogu i evanđelju koja nikako ne odgovara istini. Zato se i svi trebamo obratiti, trebamo upoznati Istinu i povjerovati joj...

Opširnije
 
Borimo se i ne predajmo Đavlu kontrolu naših života
Josip Lončar za Rastimo u Gospodinu

Borimo se i ne predajmo Đavlu kontrolu naših životaGdje je nestala istinska radost kršćanstva? Krizma nas uvodi u mistični svijet u kojem dva suprotstavljena kraljevstva vode stalnu borbu za svaku dušu. Kako razumjeti da su naši mladi itekako zainteresirani za filmove, kompjutorske igrice i knjige koje se bave tematikom borbe različitih duhova a nisu zainteresirani za sudjelovanje u stvarnoj borbi? Možda je ipak razlog u tome što ih nema tko naučiti kako se u borbu ulazi i kako se zaista bori (?!)

Opširnije
 
Kako prikazati svetu misu
Josip Lončar za Rastimo u Gospodinu

kako prikazati misuPrečesto dolazimo na misu, a da nemamo gotovo nikakav osobni odnos s Isusom iz evanđelja. Štujemo ga usnama, a srce nam je daleko od njega. Nije to zato što mi to ne bismo htjeli, nije ni zato što to On ne bi htio. Najčešće se radi o neznanju. Misa je najsavršenija molitva. Možemo je usporediti s najsuvremenijim računalom. Kako i koliko ćemo se tim računalom služiti, ovisi o nama.

Opširnije
 
Kada Bog šuti?
Josip Lončar za Rastimo u Gospodinu

kad Bog sutiBog nam odgovara i u tišini... mi moramo, pak, biti spremni slušati ga i čekati njegov odgovor. Stara norveška legenda govori o čovjeku po imenu Haakon, koji je uvijek molio i razmatrao lik raspetog Krista. Raspelo pred kojim je molio bilo je vrlo staro i ljudi su pred njega dolazili moliti s mnogo vjere, a mnogi su Krista molili za čudo.

Opširnije
 
Razmatranje Svetoga pisma
Josip Lončar za Rastimo u Gospodinu

razamtranje bozje rijeciCrkva, od samoga početka svog postojanja, vidi u Božjoj riječi izvor cijelog bogatstva oblika molitve „Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi“ (Ps 119,105). Pater Pelanowski promišlja o presudnoj važnosti razmatranja Božje riječi. I upravo onako kako razmatranje ima posebno mjesto u životu njegove redovničke zajednice, pavlina, tako je važno i u životu svakoga pojedinog vjernika...

Opširnije
 
Smiju li laici polagati ruke?
Josip Lončar za Rastimo u Gospodinu

polaganje ruku loncarJedna mi je prijateljica nedavno rekla da ju je jedan biskup upozorio kako nikako ne smije dopustiti da se za nju moli laik polaganjem ruku jer Crkva to najstrože zabranjuje. Ostala je zbunjena, baš poput mnogih vjernika. Sâmo to upozorenje upućuje na to da se u polaganju ruku laikâ zaista događa nešto značajno. To je kao da netko kaže: imaš veliku snagu, ali je ne smiješ koristiti

Opširnije
 
Proroštvo - dar proroštva
Josip Lončar za Rastimo u Gospodinu

mladi u molitviProroci su ti koji izgrađuju Crkvu. Po krštenju smo svi postali dionicima proročke službe. Prorokovati znači čuti, prepoznati i posredovati Božju poruku onome kome je namijenjena. Tu poruku prenosimo ne samo riječima, nego mnogo više djelima. Budući da smo mi kršćani „ovce koje poznaju glas svog pastira”, a ne samo njegov nauk, dužni smo onima koji trebaju baštiniti spasenje biti prorocima. Na žalost, Crkva se u zapadnoj Europi gotovo u potpunosti odrekla proročke dimenzije i zato velikom brzinom propada. Zapitajmo se samo u što nam se pretvorio sakrament svete potvrde po kojemu bismo trebali biti prorocima.

Opširnije
 
Snaga i sila Duha Svetoga
Josip Lončar za Rastimo u Gospodinu

Dodi Duse SvetostiPedesetica je bila najveća prekretnica u životu apostola.. I mi vjernici katolici imamo svoju Pedesetnicu. Je li ona i nama prekretnica u životu? Na žalost znamo da jest, ali najčešće u suprotnom smjeru! No tako ne bi trebalo biti. Možda dovoljno ne shvaćamo važnost sile Duha Svetoga ili čak ni ne znamo što je to i čemu služi. Apostoli su silu Duha doživjeli na vidljiv i opipljiv način. Taj događaj bio vrlo emotivan. Konačno, izgledali su kao da su se napili slatkog vina.

Opširnije
 
Dar jezika
Josip Lončar za Rastimo u Gospodinu

dignute ruke u molitviTrenutno u svijetu oko 100 milijuna katolika moli u drugim jezicima. U tekstu koji donosimo saznaj što je to molitva u jezicima i čemu služi, te na koji se način trebamo odnositi prema ovome izvanrednom daru duha svetoga.  

Opširnije
 


UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 430 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2