Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Međugorske poruke

Gospine poruke

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Intervju s bikupom Franjom Komaricom

Put KrižaŠkolski udžbenici puni su praznovjerja

djete učiKćerkica mi se potužila da nešto nije u redu u njenim školskim knjigama. Pokazala mi je udžbenik i radnu bilježnicu engleskog jezika "Building blocks". za 2. razred osnovne škole, čiji su autori Kristina Čajo, Daška Domljan, Ankica Knezović i Danka Singer "Building block". Izdavač je""Profil International", Kaptol 25, Zagreb, 2011. Tamo sam našao slijedeće neprihvatljive sadržaje:

Na str. 13. udžbenika je naslov "Sviđa mi se magija", a ispod između ostalog piše "... knjige magije, kristalna kugla, najbolje od svega, sviđa mi se magija! Promješaj i protresi..." 


Na str. 15., pod naslovom "halloween party", piše. "Njegova mama je sniježno bijela... Eliot je čarobnjak... a Tess? Ona je vještica". Na slijedećoj stranici je pjesma "A halloween song". Nju su postavili i na CD kojega su prodali uz udžbenik. Tamo traže od djeca da na engleskom jeziku pjevaju "Budi vještica ili kraljica..." i sl. Nakon toga im daju samo glazbu i traže da uz nju to pjevaju. U spomenutoj "radnoj bilježnici" na stranicama 16., 17., 25., 26. i 27., traže od djece ispisivanje riječi i pjevanje pjesme tzv. "noći vještica" da bi ih još više učvrstili u prijevari magije. Crteže vještice koja "leti" na metli se nalazi čak i u čitankama za 1. i 2. razred osnovne škole izdavača "Školska knjiga". 


Napadi protiv Božjih zapovijedi nalaze se još i u nekim drugim školskim knjigama i programima osnovne i srednje škole, pogotovo kada potiču na obesplođujuća i abortivna sredstva ili postupke, na umjetne oplodnje, bludnost ili druge grijehe. I u ovome se sigurno nalaze uzroci izbjegavanja sudjelovanja znatnog broja djece i mladih na Svetim Misama, pogotovo nakon Krizme. Takvo djelovanje škole pomaže i u razvoju nekih bolesti, pa i sve većoj demografskoj ugroženosti.


Od roditelja koji su u tako velikoj većini u Hrvatskoj katolici, traže da kupuju knjige koje vrijeđaju katolike i da šalju djecu u školu pohađati predmete u kojima vrše nad njima prisulu da za ocjenu govore i pišu protiv stavova kojima nas uči Katolička Crkva, protiv danih krsnih obećanja! Mi na to ne smijemo pristati! Ne možemo se složiti s pokušajima uvođenja u diktaturu novog poganstva! Kada će već jednom shvatiti u Agenciji za odgoj i obrazovanje, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, u izdavačkim ustanovama i u školama, da nemaju pravo zloupotrebljvati školski sistem za napade protiv bilo koje od Deset Božjih zapovijedi. Napadi protiv Božjih zapovijedi vrijeđaju ne samo kršćane, nego i muslimane i židove, a štete svim ljudima, bez obzira da li su vjernici ili nevjernici.

 

 Dr. med. Antun Lisec

 

 

 

Molitva blagoslova

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Trenutno na stranici

We have 268 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2Nova Eva

upoznajmo sto cinimo

pitajte svecenika

banner euharistija 4

banner euharistija 4

 primjeri 2

Baner - Ime Isus

Bdijte i molite da ne padnete