Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Međugorske poruke

Gospine poruke

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

RADUJMO SE KRŠĆANI

 

 

 

Intervju s bikupom Franjom KomaricomŽenino tijelo svetište ili smetlište?

 

 

Nije potrebno završiti duga medicinska školovanja da bi se shvatilo kako je upravo grijeh vrlo česti uzrok gubitka ljudskog zdravlja, a često i njegovog života. Nekidan sam sreo ginekologa koji mi kaže kako je zajedno kirurgom tri sata operirao ženu u čijoj je maternici bila plastika u obliku zmije, omotana žicom, koja se zove spirala. Izvadili su joj iz trubuha litru i pol gnoja. Od silnih priraslica nisu znali što je crijevo a što mokraćni mjehur. Nakon operacije, kirurg mu je rekao: "Ugradnja spirale je zločin!"

Ovo je samo jedan od brojnih slučajeva o kojima su mi govorili ginekolozi u raznim gradovima. Mnoge takove žene u teškom stanju dovoze i na kirurgiju, jer se nekada u prvom trenutku, dok se na operaciji ne otvori trbuh, i ne zna o čemu se zapravo radi. A kada se uništi maternice nekom narodu, onda se uništi i njegov opstanak. Ženino tijelo bi trebalo biti Hram Duha Svetoga, svetište koje čuva i njeguje život djeteta kada je ono najmanje i najnježnije! Ali, kod žena koje su se dale zavesti spiralama, antibaby pilulama i raznim drugim sredstvima protiv rađanja, njihovo tijelo postaje mjesto provođenja genocida i genosuicida, smetište kemijske industrije, mrtvačnica i grob malenog dječaka ili djevojčice.  Rani, beta HCG testovi na trudnoću su pokazali da uz svaku vrstu spirale, žena koja živi seksualnim životom, ostane trudna godišnje prosječno nekoliko puta, a često do ovulacije i začeća dođe i uz svaku vrstu antibaby pilula i raznih drugih hormona koje industrija smrti upotrebljava u ratu protiv djece. Međutim, zbog spirala, pilula i raznih drugih sredstava, maternica postane neprijateljski raspoložena za prihvaćanje djeteta, pa ono najčešće umire u prvim danima nakon začeća. Izostanak menstruacije se niti ne dogodi. Žena doživi neko krvarenje misleći da se radi o normalnoj menstruaciji, a zapravo je ona bila trudna.

 

Moralo bi se još više i još češće govoriti i protiv antibaby pilula i protiv svih ostalih abortivnih sredstava, kao i protiv kontracepcije, sterilizacije i umjetnih oplodnji. Osim što se radi o teškim grijesima, čak i oni koji kažu da u Boga ne vjeruju ne mogu ignorirati ozbiljne zdravstvene i šire društvene štetne posljedice. Oni koji su reklamirali prezervativ zapravo su na taj način davali podršku bludnim grijesima a oni i jesu najčešći uzrok zaražavanja. To onda doprinosi još većem širenju AIDS–a.

ženino tijeloU Dokumentu Papinskog vijeća za obitelj iz 1995. godine između ostalog piše:
"U tom kontekstu roditelji trebaju također odbiti promicanje takozvanoga 'safe sex–a' (sigurnoga seksa) ili 'safer sex–a' (sigurnijega seksa), opasne i nećudoredne politike, utemeljene na varljivoj teoriji da prezervativ može pružiti odgovarajuću zaštitu protiv SIDA–e (AIDS–a). Roditelji trebaju inzistrati na uzdržljivosti izvan braka i na vjernosti u braku kao jedinom pravom i sigurnom odgoju za zaštitu od takve zaraze." Preko prezervativa se ipak prenosi i mnoštvo drugih bolesti, kao što su npr. humani papiloma virus koji izaziva rak maternice, Chlamidia Trachomatis, sifilis, herpes genitalis itd. Međutim, kada bi netko u budućnosti i otkrivo "prezervativ" koji štiti od svih bolesti, on ipak ne bi štitio od grijeha. A upravo je grijeh najveći problem. Sjedinjene Američke Države su prije par godina donijele posebni državni zakon za provođenje edukacije po školama u kojima se ne potiče na kontracepcijska niti abortivna sredstva nega se govori o štetnosti predbračnih i izvanbračnih odnosa. Radi se o tzv. "Abstinence–only education", što znači edukacija samo o suzdržljivosti.  Iran je postigao udvostručenje broja svojih stanovnika samo u 18 godina, u periodu od 1979. – 1997. godine. A kako je to kod nas?

 

 

Treba već jednom otvoreno priznati da je narod u velikoj mjeri postao žrtvom pogrešnog, višegodišnjeg ponašanja mnogih ljudi koji su radili u medicini, farmaciji, javnim glasilima, školskom sistemu, državnoj vlasti i politici a bili su i sami odgajani na krivi način. Pitam se kada će se već jednom odgovorni osvijestiti i pokajati se za zlo koje su prelijevali u srca tolikih ljudi. Umjesto podrške grijehu, narod treba poticati na izgradnju velikodušnih stavova prema djeci i roditeljstvu, ohrabrivati na poštivanje predbračne čistoće, ženidbe i bračne vjernosti. Matematička je činjenica da prosječni broj od dvoje djece po bračnom paru znači da će svaka takova obitelj i svaki takav narod nestati s lica zemlje. Jedan je od tih dvoje možda neplodan, ili umre kao dijete ili ne ulazi u brak. Treba uvjeriti i najveće siromahe da je svako novo dijete Božji dar i da ono znači dobitak, a ne gubitak.

 

Trebalo bi pročitati enciklike Sv. Oca Pape Pia XI "Casti Conubii" i Sv. Oca Pape Pavla VI "Humanae Vitae", dokument Zbora za nauk vjere "Donum Vitae – Dar života", pa bi se još bolje shvatilo kako su smrtni grijesi ne samo pobačaj, nego i kontracepcija, sterilizacija i umjetna oplodnja poput inseminacije i u epruveti. U slučaju ozbiljnih i opravdanih razloga, prihvaća se suzdržanost u plodne dane žene, koje se otkriva uz pomoć prirodnih metoda kao što su Billingsova i simpto-termička. Međutim, seksualni život se ne smije provoditi prije niti izvan braka kojega blagoslovi dragi Bog i koji je nerazrješiv do smrti jednoga od supružnika. Očito da nam je i te kako potrebna moralna obnova koja podrazumijeva prekid s grijesima, pa će i natalitet biti bolji, brakovi ljepši, a narod zdraviji i sretniji.

 

dr. med. Antun Lisec

 

Gledaj On te gleda

Molitva blagoslova

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Trenutno na stranici

We have 410 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2Nova Eva

upoznajmo sto cinimo

pitajte svecenika

banner euharistija 4

banner euharistija 4

 primjeri 2

Baner - Ime Isus

Bdijte i molite da ne padnete