Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Razne molitve Duhu Svetomu


Molitva za darove Duha Svetoga

molitva za darove duha svetoga

Darovi Duha Svetoga su bogatstvo za cijelu kršćansku zajednicu. Od samoga početka, Gospodin je Crkvu ispunio darovima Duha Svetoga, učinivši je tako uvijek živom i plodnom s darovima Duha Svetoga. Među tim darovima, neki se posebno razlikuju jer su dragocjeni za izgradnju i hod kršćanske zajednice.

Darovi Duha ne trebaju biti povod zavisti, podjela ili ljubomore, a navodeći Pavlovu poslanicu Korinćanima, Papa je rekao da su u Božjim očima svi darovi vrlo važni. To znači da smo jedni drugima u kršćanskoj zajednici potrebni, da je svaki dar cjelovito djelotvoran kad se s braćom dijeli, kad je na dobrobit svih. To je Crkva!

Molimo za milost da se naviknemo na prisutnost toga suputnika, Duha Svetoga, Isusova svjedoka koji nam govori gdje je Isus, kako ga naći, i što nam Isus veli. S njim treba imati prisan odnos, prijatelj je. A to je i Isus rekao: Ne, ne ostavljam te samoga, ostavljam ti Duha. Isus nam ga daje kao prijatelja.

Opširnije...
 
Devetnica Duhu Svetom

Devetnica Dudu Svetom -RUGDevetnica dolazi od lat. novem (“devet”) i noveni (“devet istovremeno”). To je razdoblje javne ili privatne molitve koje traje devet dana bilo neprekidno ili jednom tjedno kroz devet tjedana. Devetnicom se označava neka važna prigoda, postiže određena milost ili pokazuje posebna nakana. Devetodnevno razdoblje predstavlja simbolički devet dana između Kristova uzašašća i silaska Duha Svetoga na zajednicu učenika okupljenih s Marijom i dvanaestoricom apostola. 

Opširnije,..
 
Sila Duha Svetoga

Dodi Duse SvetostiPedesetica je bila najveća prekretnica u životu apostola.. I mi vjernici katolici imamo svoju Pedesetnicu. Je li ona i nama prekretnica u životu? Na žalost znamo da jest, ali najčešće u suprotnom smjeru! No tako ne bi trebalo biti. Možda dovoljno ne shvaćamo važnost sile Duha Svetoga ili čak ni ne znamo što je to i čemu služi. Apostoli su silu Duha doživjeli na vidljiv i opipljiv način. Taj događaj bio vrlo emotivan. Konačno, izgledali su kao da su se napili slatkog vina.

Opširnije...
 
Himan (Zaziv) Duhu Svetomu

o dođi stvorčeO DOĐI, STVORČE DUŠE SVET, pohodi duše vjernika, poteci višnjom milosti u grudi štono stvori ih.


Ti nazivaš se Tješitelj, blagodat Boga svevišnjeg,

studenac živi, ljubav, plam i pomazanje duhovno.

Opširnije,..
 
Litanije Duhu Svetom

duh sveti RuG 3Gospodine, smiluj se, Kriste, smiluj se. Gospodine, smiluj se. Oče, nebeski, Bože, Smiluj nam se,  Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, Smiluj nam se. Duše Sveti, Bože, Smiluj nam se, Sveto Trojstvo, jedan Bože, Smiluj nam se.

Opširnije,..
 
Vjerujem u Duha Svetoga

duh sveti RuG2

PAPA FRANJO: Obnavljajmo svakoga dana vjeru u djelovanje Duha Svetoga, vjeru da on djeluje u nama, on je u nama, daje nam apostolski žar, daje nam mir, daje nam radost. Pustimo da nas on vodi, budimo muškarci i žene molitve, koji odvažno svjedoče evanđelje, i postanimo u našem svijetu oruđa Božjeg jedinstva i zajedništva. (Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 22. svibnja 2013).

Opširnije,..
 
Molitva za silu Duha Svetoga

duhu svetom RuGO, Bože, stvorio si nas po dahu svoga Duha; otkupio si nas po dahu svoga Duha; posvećuješ nas u svojoj Crkvi po dahu svoga Duha! Na krstu si od nas učinio novo stvorenje dahom svoga Duha, u potvrdi si usadio u naša srca dah svoga Duha! Daj nam da budemo ljudi istog daha, da naše tijelo i naša krv, da naš život, naše djelovanje i naša trpljenja budu neprestano nadahnjivani dahom Tvoga Duha, ne zbog nas, nego zbog spasenja svijeta!

Opširnije,..
 
Molitva za darove i plodove Duha Svetoga

duhu svetom 2Gospodine, Bože moj, Ti svojim Duhom proničeš sve, pa i dubine moga srca. Daruj mi mudrost da Tvoju Riječ mogu primiti u svakodnevnom životu, razum da spoznam Tvoj put, da te uvijek mogu slijediti. Daj mi znanje da uvijek tražim ono što je gore, da ne potratim svoj život tražeći samo ono što je svjetsko.

Opširnije,..
 
Molitve Duhu Svetom

molitva duhu svetomO, Duše Sveti, po Mariji Te danas zazivam za Gospodara cijelog svoga bića, s vjerom i nadom u Tvoju beskrajnu ljubav, koja se u Mariji tako divno očitovala. Odričem se svakoga zloga duha i njegova djelovanja, a prihvaćam Tebe, Duše svjetlosti, ljubavi, mira i reda. Posvećujem Tebi sve svoje sposobnosti i u Tvome svjetlu želim djelovati.

Opširnije,..
 


UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 618 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2