Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4IGNACIJANSKE DUHOVNE VJEŽBE OD 30 TJEDANA
Duhovne obnove, Seminari, šutnje,...

Svi koji žele urediti svoj život i usmjeriti ga na duhovni put, upoznati sebe, svladati neuredne sklonosti, Ignacijanske vježbe će im pomoću u tome. Cilj duhovnih vježbi kako kaže sv. Ignacije, jest da čovjek samoga sebe pobjedi i svoj život uredi ne dajući se voditi ni od kakvih neurednih sklonosti, nego dopušta da ga Bog očisti, oslobodi i povede,  da bi se u slobodi mogao dati Bogu na raspolaganje, da ga Bog može voditi svojim Duhom kroz njegov život. Duhovne vježbe dar su Duha Svetoga Crkvi.

 

biblija razmatranje

 

Srce karizme je pomoć duši da dođe do života milosti i otkrije svoj osobni poziv u Bogu. Za duhovne vježbe u svakodnevnom životu mnogi svjedoče da im takva svakodnevna molitvena disciplina pomaže u osobnom odnosu s Bogom tako da na svojim radnim mjestima, u braku, u svećeništvu ili redovništvu snažnije proživljavaju prisutnost Božju, primaju njegovu pomoć i milost, usklađuju se s voljom Božjom i licem Isusa Krista. Mnogi su se u DV promijenili, a da to prije dugo nisu mogli učiniti.

 

Duhovne vježbe su kristocentrične jer se u 30 tjedana razmatra Isusov život od začeća do smrti i uskrsnuća, uz još neka popratna razmatranja, i to prateći crkvenu godinu tako da se u Došašću razmatra utjelovljenje, na Božić rođenje, u korizmi Muka i na Uskrs Kristovo uskrsnuće.

 

Program Injigo obuhvaća Ignacijanske duhovne vježbe u svakodnevnom životu od 30 tjedana (DV) kao i duhovne vježbe u šutnji od tri do trideset dana (DVŠ). Za Program se brine Zajednica Injigo.

  

Duhovne vježbe obavljaju se svake godine od listopada do svibnja. 

 

Svatko tko želi dublje upoznati Boga i sebe kroz ovakav način duhovnih vježbi može se prijaviti na web stranici Programa Injigo www.injigo.com i započeti vježbe koje počinju sredinom listopada. Vježbe se obavljaju u svojoj kući uz svakodnevno razmatranje Svetog Pisma. Sve ostale upute dobijete kada se prijavite u duhovne vježbe.

 

Bez povlačenja u osamu na molitvu, nema duhovnog napretka


Ako želimo li napredovati u duhovnom životu, prvo se trebamo povući u osamu. "Povlačenje u osamu" je vrijeme koje posvećujemo Bogu, u razmjernoj tišini i samoći, u molitvi i razmišljanju o Božjoj volji.
Isus se povlačio u osamu i kad se, isto kao i Mojsije, spremao napraviti nešto važno, kao što je bio izbor dvanaestorice apostola. “A on se sklanjao na samotna mjesta da moli” (Lk 5,16)… “povuče se odande lađom na samotno mjesto u osamu” (Mt 14,13)… “Onih dana iziđe na goru da se pomoli. I provede noć moleći se Bogu” (Lk 6,12).
Ono što je Isus na Posljednjoj večeri rekao o svojim postupcima jednako se tako odnosi i na sva duhovna povlačenja koja je napravio: “Primjer sam vam dao da i vi činite kao što ja vama učinih” (Iv 13,15).

  

vrijeme za prijatelja

 

 

Možda vas zanimaju slične teme?

 

 

fra Ivo Pavić - "Ignacijanske duhovne vježbe u šutnji promijenile su moj život"

 Dario Šimić: Duhovne vježbe sv. Ignacija su mi pomogle da produbim svoju vjeru.

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 1026 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2