Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

Međugorske poruke

Gospine poruke

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

RADUJMO SE KRŠĆANI

 

 

 

Intervju s bikupom Franjom KomaricomNeispovjeđeni grijesi - prepreke ozdravljenju
fra Ivo Pavić za Rastimo u Gospodinu

ispovjedMnoge ljude iznenadi kad shvate da postoje i uvjeti za Božju iscjeljujuću silu! Jedan od čestih pitanja jest i ovo: Zašto su pojedine osobe ozdravile po molitvi, a neke nisu? Bog nam po proroku daje odgovor na ovo pitanje: „Moji putovi nisu i vaši putovi, i moje misli nisu vaše misli“ (usp. Iz 5,9).

Bog je suveren. On hoće sve ozdraviti, ali često postoje okolnosti u kojem ne ozdravlja zbog prisutnosti nevidljivih prepreka za ozdravljenje. U svojoj knjizi „Bog i danas ozdravlja“ Autor Madre tvrdi da postoje uvjeti da budemo ozdravljeni. Bog želi ozdraviti čovjeka, ali objektivne nevidljive prepreke treba najprije ukloniti. One se često nalaze u našem srcu.

 

NEISPOVJEĐENI GRIJESI

Prvi i najdublji oblik ozdravljenja o kojem je Krist naučavao jest oproštenje grijeha. Oproštenje grijeha je često povezano s fizičkim i emocionalnim ozdravljenjem. Po definiciji grijeh je prekršaj protiv razuma, istine, ispravne savjesti; prijestup je istinske ljubavi prema Bogu i bližnjemu, zbog izopačene privrženosti nekim dobrima. On ranjava čovjekovu narav i ugrožava ljudsku solidarnost; definiran je kao „riječ, čin ili želja protiv vječnog zakona“ (KKC,1849).

Krist je Svijetlo svijeta i Spasitelj svih ljudi, ali postoje mnogi koji žive u grijehu i tako ignoriraju poruku spasenja i zbog toga su bolesni na duši i tijelu, kaže Jaramillo.

U knjizi „Gospodine, ozdravi me“ P. Miškić piše Grijeh je najveći neprijatelj zdravlja i cjelovitosti osobe koji život čini preteškim. Snaga se gubi, ne toliko radom i naporima, već problem leži u grijesima i posljedicama grijeha koje se očituju u našim životima. Primo Martinuzzi, poznati talijanski liječnik i psihoterapeut, kaže da grijeh razara duh i dušu.

Gdje god sam propovijedao i osobno vodio duhovne obnove, pozivao sam ljude da se ispovjede i pokaju za grijehe jer neispovjeđeni grijeh je prepreka ozdravljenju. Ponekad ne želim ni moliti za nekoga ako se nije odrekao grijeha. Ne možemo očekivati od Boga ozdravljenje, a živjeti u smrtnom grijehu. Primjerice, čovjek koji je umro, ne može da dar primiti ništa jer je mrtav. Biti duhovno mrtav ne znači prestati postojati već biti odvojen od duha Božjega. U efežanima piše: „Mi koji smo bili mrtvi zbog grijeha, (Bog) s Kristom oživi“ (Ef 2,5) Ako živimo u smrtnom grijehu, naš duh je mrtav za Boga i njegova ozdravljenja,  i tada nije u zajedništvu s Bogom. Sv. Pavao u Pismu Timoteju govorio o nekim ljudima koji su bili mrtvi (duhovno) još tijekom života (1 Tim 5,6).

 

Bolest je posljedica grijeha , kaže naučitelj Crkve Toma Akvinski. Ako je bolest posljedica grijeha, onda je Isus Krist lijek, jer On je umro za naše grijehe (Rim 5,8) Ovakvu potvrdu nalazimo u odlomku gdje je Isus izliječio bolesnika na zdencu Betezda. Ovaj događaj nam pokazuje primjer povezanosti grijeha, krivnje i bolesti. Isus je prvi put u evanđelju potražio u hramu onoga koga je ozdravio: „Eto, ozdravio si! Više ne griješi, da ti se što gore ne dogodi“ (Iv 5,14). Evanđelist Marko daje nam drugi primjer o paraliziranom čovjeku koga su njegovi prijatelji donijeli i spustili do Isusovih nogu. Oni su mislili da će Isus pogledati njegovo bolesno tijelo, položiti ruke i ozdraviti ga. Međutim Isus nije pogledao njegovo tijelo, već na njegovu dušu. Vidio je da je taj čovjek u grijehu. Isus mu reče: „Sinko, opraštaju ti se grijesi – ustani, uzmi svoju postelju, i hajde kući svojoj! On ustade. Smjesta uze postelju i iziđe naočigled svima“ (Mk 2,5; 10-12). Gospodin mu je najprije oprostio grijehe, a zatim ga ozdravio. Kad je ovom čovjeku Isus oprostio grijehe, Božja je snaga ušla u njega. Grijeh ne dopušta Božjoj milosti da prođe.

 

 

U knjizi Mudrih Izreka potvrđuje se: „Tko skriva svoje grijehe, nema sreće, a tko ih ispovijeda i odriče ih se, milost nalazi“ (28,13). Prorok Sirah kaže: „Bježi od nepravde i ne budi pristran, i od svih grijeha očisti srce“ (38,10) Bog traži da se distanciramo od grijeha i oslobodimo od krivnje.

Sv. Ivan apostol u svojoj poslanici ističe važnost priznavanja grijeha: „Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i pravedan: oprostit će nam grijehe i očistit nas od svake nepravednosti“ (1 Iv 1,9). U istoj poslanici nas potiče: „Dječice moja, ovo vam pišem da ne griješite“ (1 Iv 2,1).

Prije nego što molimo za ozdravljenje, prvi uvjet je da raščistimo s grijehom i sa svakom gorčinom. Grijeh nas udaljava od Boga i od ozdravljenja. Priznati grijeh, znači biti izliječen.

 

 

Ovaj tekst je izvadak iz knjige "Molitvom do zdravlja – fra Ivo Pavić".

Dopuštenje autora  za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.rastimougospodinu.com

 

 

 

Gledaj On te gleda

Molitva blagoslova

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Trenutno na stranici

We have 127 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2Nova Eva

upoznajmo sto cinimo

pitajte svecenika

banner euharistija 4

banner euharistija 4

 primjeri 2

Baner - Ime Isus

Bdijte i molite da ne padnete