Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4Devetnice
Devetnica svetoj Majci Tereziji
Devetnice

Devetnica Majci Tereziji počinje na njezin rođendan 27.kolovoza, i traje do 5. rujna kada slavimo blagdan sv. Majke Terezije.

Opširnije
 
Devetnica svetom Ignaciju Lojolskom
Devetnice

Ova devetnica može se moliti devet uzastponih dana, počevši od 22. srpnja ili bilo kojega drugog dana u godini. Moli se s namjerom izražavanja pobožnosti sv. Ignaciju Lojolskom za određenu milost od Gospodina po njegovu zagovoru ili kako bismo zahvalili za već primljene milosti. Devetnicu je pripremio p. Sebastian Šujević.

Opširnije
 
Devetnica sv. Pelegrinu zaštitniku oboljenih od raka i kožnih bolesti
Devetnice

Sveti Pelegrin živio je u četrnaestom stoljeću. Već kao mladić u samostan Slugu Marijinih u Sieni. Veliki je zaštitnik oboljenih od raka i kožni bolesti. Njegovo tijelo neraspadnuto počiva u crkvi Slugu Marijinih u Forliju. Ime ovog sveca se nalazi u dva oblika, kod Talijana Pelegrin, kod drugih jezika Peregrin.

Opširnije
 
Devetnica svetom Ivanu Pavlu II
Devetnice

Ova devetnica može se moliti devet uzastopnih dana, počevši od 13. listopada ili bilo kojega drugog dana u godini. Moli se s namjerom izražavanja pobožnosti sv. Ivanu Pavlu II, za određenu milost od Gospodina po njegovu zagovoru ili kako bismo zahvalili za već primljene milosti.

Opširnije
 
Devetnica u čast svetome Mihaelu Arkanđelu
Devetnice

sv. michaelSv. Mihael, arhanđeo je "vojskovođa vojske nebeske", vođa i pobjednik u borbi protiv pobunjenih anđela. Branitelj apokaliptične Žene i pobjednik sedmoglavog apokaliptičkog Zmaja (Otk 12, 1-9); prema liturgijskim tekstovima voditelj blaženih duša u raj, po starim ikonografskim predodžbama vagatelj duša na posljednjem sudu. Blagdan sv. Mihovila je 29. rujna. Ime Mihovil, u hebrejskom "Mikael", što znači "Tko je kao Bog".

Opširnije...
 
Devetnica svetom Padre Piju iz Pietrelcine
Devetnice

Ova devetnica može se moliti devet uzastponih dana, počevši od 14. rujna ili bilo kojega drugog dana u godini.  Moli se s namjerom izražavanja pobožnosti  sv. Padre Piju, za određenu milost od Gospodina po njegovu zagovoru ili kako bismo zahvalili za već primljene milosti.

Jedini traženi uvjet kako bi ova devetnica bila "važeća" jest da se moli bez prestanka dvet uzastopnih dana. (Ako se jedan dan preskoči, potrebno ju je započeti iznova; ne zbog toga što je riječ o magijskoj formuli, nego kako bismo se vježbali u postojanosti i vjernosti u molitvi.) 

Opširnije...
 
DEVETNICA MALOJ GOSPI
Devetnice

POZIV VJERNICIMA ZA MOLITVU KRUNICE
Poštovani štovatelji Gospe, Najvjernije odvjetnice Hrvatske!
Slijedom trenutnih događanja u našoj voljenoj Domovini, kao ravnatelj Pokreta krunice za obraćenje i mir, upućujem svima Vama, poštovani Gospini štovatelji "Poziv na molitvu Krunice" u devetnici za svetkovinu Male Gospe, počevši od 30. kolovoza do 07. rujna, to jest do spomendana svetog Marka Križevčanina, odnosno do blagdana Male Gospe i rođendana naše Kraljice i Majke Marije.

Opširnije
 
Devetnica Gospi Sinjskoj
Devetnice

gospa sinjskaDevetnica počinje 6. a završava se 14. kolovoza. Devetnica se može moliti zajedno ili privatno, u crkvi ili u vlastitom molitvenom prostoru. Može se moliti u svako doba godine, za bilo koju potrebu, duševnu i tjelesnu. Tko moli sam, može moliti u jednini (umjesto u množini). 

 

Opširnije
 
Devetnica za obitelj
Devetnice

 

Moliti se za svoj brak i svoju obitelj može biti jedna od najvažnijih stvari koje ste učinili za sklad vaše obitelji. Mi vjerujemo da samo Bog može stvarno promijeniti ljude, te da Bogu ništa nije nemoguće. Molitva je ona koja čuva obitelj na okupu. Molitva je blagoslov bračnih supružnika i pomoć u krizama i bračnim nevoljama.

Opširnije
 
Devetnica svetom Leopoldu Mandiću
Devetnice

devetnica svetom leopoldu mandicuOva devetnica može se moliti devet uzastponih dana, počevši od 03. svibnja ili bilo kojega drugog dana u godini. Moli se s namjerom izražavanja pobožnosti sv. Leopoldu Mandiću za određenu milost od Gospodina po njegovu zagovoru ili kako bismo zahvalili za već primljene milosti.

Opširnije
 
Devetnica Božanskom Milosrđu
Devetnice

devetnica mislosrdju bozanskomMoli se od Velikog petka do blagdana Božanskog Milosrđa - Pobožnost milosrdnom Isusu u času njegove smrti (15 sati)

Kristove riječi sv. Faustini Kowalskoj: Obećavam da se duša koja bude štovala ovu sliku neće izgubiti. Već na ovome svijetu obećavam joj pobjedu nad neprijateljima, posebno pak u smrtnom času. Ja, Gospodin, štitit ću je kao svoju čast. Zrake na slici označuju krv i vodu koje potekoše iz dubine mojega milosrđa, u času kad je moje umiruće srce na križu bilo kopljem probodeno.

Opširnije...
 
Devetnica Djetetu Isusu
Devetnice

Devtnica Djetetu IsusuU katoličkoj pobožnoj tradiciji nastajale su molitve i devetnice Djetetu Isusu koje se mogu moliti tijekom cijele godine. Donosimo devetnicu štovanja Djeteta Isusa koja je nastala u svetištu u Pragu a raširila se diljem svijeta. Ova devetnica može se moliti tokom cijele godine, svaki put kad želimo isprositi neku milost od Djeteta Isusa. Ova devetnica moli se jednom na sat, 9 sati zaredom kroz 9 dana,  ili jednom dnevno, svaki dan zaredom devet dana.

(Devetnica za Božić počinje 16.prosinca)

Opširnije
 
Devetnica svetom Ivanu Krstitelju
Devetnice

devetnica svetom ivanu krstitelju (svetom ivi)Za svetkovinu sv. Ivana Krstitlja pripremamo se devetnicom koja počinje 15. lipnja a završava 23. lipnja. Sv. Ivan je bio preteča Isusov, on je najavio njegov dolazak i nazočna ga pokazao ljudima na rijeci Jordanu, kada je rekao: evo, to je on, Mesija, to je Ja­ganjac Božji koji odnosi i oduzima grijehe svijeta! Za Ivana je sam Isus re­kao da je on najveći koji je rođen od žene!

Opširnije
 
Devetnica Duhu Svetomu
Devetnice

devetnica duhu svetomDevetnica dolazi od lat. novem (“devet”) i noveni (“devet istovremeno”). To je razdoblje javne ili privatne molitve koje traje devet dana bilo neprekidno ili jednom tjedno kroz devet tjedana. Devetnicom se označava neka važna prigoda, postiže određena milost ili pokazuje posebna nakana. Devetodnevno razdoblje predstavlja simbolički devet dana između Kristova uzašašća i silaska Duha Svetoga na zajednicu učenika okupljenih s Marijom i dvanaestoricom apostola. (Devetnica Duhovima počinje 26.05.2017.)

Opširnije...
 
Devetnica u čast Krvi Kristove
Devetnice

KRV NA TRNOVOJ KRUNIDEVETNICA U ČAST KRVI KRISTOVE  (moli se kroz 9 dana uz druge molitve na čast Krvi Kristove). "Ovo su, koji dođoše iz nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubijeliše ih u krvi Janjetovoj. (Otk 7,14)

Opširnije
 
Velika devetnica Srcu Isusovu
Devetnice

srce isusovoPobožnost prvog petka u mjesecu zauzela je u katoličkom svijetu našeg vremena neslućene razmjere. Prvi petak je za milijune vjernika postao mali blagdan Srca Isusova, blagdan duše i mjesečna duhovna obnova. Tu je pobožnost pokrenuo sam Spasitelj kad se jednoga prvog petka u mjesecu ukazao službenici svojoj Margareti Mariji i izrazio želju da ga taj dan primamo u sv. Pričesti s nakanom da mu pružimo zadovoljštinu za sve uvrede, nemarnosti i prezir što mu ih ljudi nanose u presvetom Sakramentu.

Ovu devetnicu prvih petaka dosta je obaviti jednom u životu. No tko ju je jednom obavio, taj više neće moći lako zaboraviti na blagoslovne učinke te pobožnost,i pa će osjećati pravu potrebu da to nastavi i dalje. Time će si najsigurnije izmoliti od Boga veliku milost ustrajnosti u dobru do smrti i samu sretnu smrt. Zato se ta devetnica ponekad zove i “devetnica spasa”. Više o pobožnosti devet prvih petaka Srcu Isusovu

Opširnije
 
Devetnica svetom Rafaelu Arkanđelu
Devetnice

rafael 

Rafael (arkanđeo) - Smatra se zaštitnikom slijepih, sretnog susreta, medicinskih sestara, liječnika i putnika. U Bibliji je jedan od trojice imenovanih anđela, uz Mihovila i Gabriela. Opisan je u Tobijinoj knjizi kao pratilac i pomoćnik mladog Tobije na njegovu putu u Rages. Pomogao mu je osloboditi Saru od demona Asmodeja, a izliječio je i Tobijina oca od slijepoće.

Opširnije
 
Devetnica za duše u čistilištu
Devetnice

duse u cistilistuu

Još u Starom zavjetu je zapisano da je sveti i spasonosni običaj moliti za pokojne. Isus nije mogao zadrati suze na Lazarovom grobu, a Crkva koja poznaje Isusa ne prestaje hrabriti svoju djecu da mole za pokojne i da za njih čine djela ljubavi prema bližnjima. Toma Akvinski je rekao: "Od svih molitava koje se Bogu najviše sviđaju jesu molitve za pokojne, jer u sebi uljkučuju duhovna i tjelesna djela milosrđa." Veliki teolozi poput sv. Alfonza Liguorija, Roberta Bellarmina i Frenje Saureza potvrđuju: "Može se, štoviše, treba se u čvrstom uvjerenju zazivati duše u čistilištu i moliti za njihov zagovor kako bismo od Boga primili milosti koje su čovjeku potrebni za dušu i tjelo." Sv Robert Bellarmin kaže: "Siromašne duše mole Boga da njighovim zagovornicima oprosti sve grijehe koje su počinili, da im pomogne nadvladati napasti te im udjeli milosti koje su im potrebne."

Opširnije...
 
Devetnica u čast Presvetom Srcu Isusovu
Devetnice

srce Isusovo2Ovu devetnicu možete moliti samostalno ili zajedno s drugima tijekom devet dana. Svaki dan devetnice odvoji malo vremena koje ćeš provesti u tišini kako bi imao kratku meditaciju koja je predviđena za taj dan. Pročitaj pozorno odlomak Svetoga pisma, jednom ili više puta.

Devetnicu završi predviđenom molitvom i u nju uključi bilo koju nakanu koju imaš.

Opširnije...
 
Devetnica Mariji koja razvezuje čvorove
Devetnice

Gospa koja razvezuje čvoroveDevetnica Gospi koja razvezuje čvorove, omiljena pobožnost pape Franje. On je, u vrijeme dok je još bio nadbiskup Buenos Airesa, tijekom svog boravka u Njemačkoj ostao zadivljen slikom Djevice Marije “koja razvezuje čvorove na vrpci bračnoga života”, i sa događajem koji se s njom povezuje. Od tada je počeo širi ovu pobožnost na razne načine. 

Opširnije...
 


UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 556 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2