.

Rastite u milosti i spoznanju Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista! Njemu slava i sada i do u dan vječnosti! Amen! (2. Petrova 3,18)

Podijelite ovo s prijateljima!

U Međugorju je prošli tjedan od 4. do 8. travnja 2018. godine održan četvrti godišnji susret zajednica, grupa, domova molitve, udruga i inicijativa povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome (ODS). Sudjelovao je više od 100 karizmatskih zajednica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i mala grupa predstavnika iz Bugarske.

 

Susret su moderirali i organizirali koordinatori Obnove u Duhu Svetom Damir Zukan i Lordan Ljubenkov zajedno sa predstavnicima zajednica ODS-a. Glavni predavač bio je Neal Lozano sa svojom ženom i sinom koji su došli iz Amerike. Neal Lozano vodi Heart of the Father Ministries (Službe Očeva Srca). Sa suprugom Janet putuje po zemlji i inozemstvu, pomažući ljudima da zažive slobodu u Kristu i osposobljavajući voditelje putem službe Oslobođeni. Neal je i stariji koordinator interdenominacijske kršćanske zajednice koja se naziva Houseof God’s Light (Kuća Božjeg svjetla) o kojoj se brine već trideset pet godina. On i Janet imaju četiri sina i devetero unučadi. Žive u mjestu Ardmore, država Pennsylvania. Njihov sin Matthew je ravnatelj razvoja vodstva HeartoftheFatherMinistries u kojem ima dvanaest godina iskustva u poučavanju. Magistrirao je Obrazovno vodstvo na Sveučilištu Villanova kao i teologiju na Institutu Augustin. Koautor je knjige Služba oslobođeni i Očevo srce.

Upoznajući Istinu, da je ljubljeno i vrijedno dijete Božje, osjetio je potrebu uključiti se zajedno sa svojim ocem i majkom u službu navješćivanja molitvene metode ozdravljenja i oslobođenja tzv. UNBOUND. Već 15 godina putuje s njima po cijelom svijetu trudeći se „osloboditi, odvezati“ ljude od istih laži zloga od kojih se i sam, pomoću Božjom oslobodio. Molitvena pomoć je bila njihova prijateljica, gospođa Mary iz Kanade.

Za slavljenje su se pobrinuli slavljenički timovi Božja pobjeda, Srce Isusovo, Nanovo rođeni, Božja slava i Dom molitve.

Advertisements

Program se i ove godine odvijao u dva dijela. Prvi di bio je škola o molitvi Oslobađanja za voditelje, od srijede do petka popodne u Majčinom selu, u kojoj je je sudjelovalo otprilike 600 sudionika.Snažna zajednička molitva, iskustvo živoga Boga, silina Duha Svetoga koji je otkrivao istinu i uvodio u veću slobodu.

Program je od petka večeri prebačen u žutu dvoranu Sv. Ivana Pavla II. gdje je slavljenje, koje je uslijedilo nakon Svete Mise, predvodio Alan Hržića i slavljenički tim Srca Isusova. S tim je počeo drugi dio programa, odnosno godišnji susret članova ODS-a,na kojem je sudjelovalo oko 1600 sudionika. Sudjelovao je također i veliki broj svećenika, redovnika i časnih sestara koji su uključeni u rad ovih karizmatskih zajednica.

Program je protekao u predavanjima i radionicama koje je vodila obitelj Lozano. Predavanja su se bazirala na tehnici molitve oslobađanja tzv. Pet ključeva, a koju Neal detaljno opisuje u svojoj knjizi Oslobođeni.Za Neal Lozana ljubav prema Isusu Kristu i život u Njemu nužan su temelj svakog oslobođenja.

U Međugorju je većinu predavanja imao Matthew Lozano, četvrti i najmlađi sin Neala i Jenet Lozano. Pomoga je ljudima prepoznati u sebi Božji pogled i Božji blagoslov koji zapravo stoji u svima nama, onaj Božji pogled koji svakome od nas daje nadu, svrhu, vlastito poslanje, što nas na kraju oslobađa za puninu života djeteta Božjega. Unatoč najvećim naporima, mnogi se od nas uvijek iznova bore s istim grijesima, osjećajući se beznadno dok nastoje ostvariti slobodu.

Neal Lozano odlično poznaje taj problem te je izradio strategiju, koja se temelji na njegovom višegodišnjem vlastitu iskustvu, kako bismo svi mogli pobijediti utjecaj sotone u životu. Usredotočujući se na Isusovo djelovanje umjesto na zastrašujuće vidove zlih duhova, Lozano nam pomaže otkriti slobodu od grijeha, razumjeti Biblijski model oslobođenja, ostati slobodan od grijeha, voditi druge prema slobodi,te tako započeti u punini živjeti veličanstvenim životom koji nam je Bog zamislio.

U subotu je večernju Svetu Misu predslavio don Josip Radić voditelj Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina, a pjevao je župni zbor iz zagrebačke župe Dubrava.Iza euharistijskog klanjanja u 22,00 sata na vanjskom oltaru crkve bilo je upriličeno slavljenje koje su predvodili slavljenički timovi prisutni na susretu ODS-a.

Nedjelja je započela slavljenjem, a nakon toga Svetom Misom koju je predslavio p. Sebastian Šujević DI. On je na tako jednostavan, a opet iskren i dubok način govorio o Božjem milosrđu, da ga je bilo milina slušati. Pozvao je sve prisutne da ne zaborave kako je u svima njima Božja slava, da su u nju uronjeni i da je njihovo „novo rođenje“ zapravo ta promjena svijesti: iz mentaliteta gubitnika u mentalitet pobjednika – po kojoj prepoznajemo i prihvaćamo snagu Uskrsloga u nama i našem životu.

Nakon Svete Mise koordinatori Obnove u Duhu Svetom Damir Zukan i Lordan Ljubenkov zahvalili su i predali poklone svima onima koji su pomogli pri realizaciji ovog ovako velikog događaja. Na poseban način obitelji Lozano o kojoj su posvjedočili kako su doista osjetili da ono što oni rade, rade iz istinske ljubavi prema čovjeku i želji da mu pomognu. Neal, Matt i Janet zahvalili su se organizatorima na ovoj mogućnosti da dođu u Međugorje, jer je to za njih prvi put. Posvjedočili su kako su oduševljeni vjerom hrvatskog naroda, iznenađeni mnogobrojnošću prisutnih, i kako se nadaju da je sve ono što je ovih dana dotaknuto zapravo samo početak još većeg Božjeg djelovanja u našem narodu.

Svi prisutni posvjestili su si ono što je važno u karizmatskoj duhovnosti, a to je da se ne može bez svakodnevnog molitvenog života jer nas Bog tada ispunja svojom milošću, po molitvi nam daje razlikovanje duhova, hrani nas svojom Riječju i progovara nam u tišini. Važno je ustrajati u molitvi, iznova probuđivati čežnju i ljubav za Bogom te ostati poniznoga duha. Poniznost je ključna u dobivanju milosti Duha Svetoga. U njezinu dosezanju pomoći će nam svjesnost naših slabosti i grijeha, i zahvalnost.

Isusu što je umro za nas, ako ne znamo koliko nismo dobri bez Njegovoga Duha, onda se nedovoljno poznajemo. I ovaj susret poticaj je svim članovima da budu zahvalni na svojim zajednicama, koje su im poklon Božji u kojoj ih On preko braće i sestara izgrađuje, oblikuje, obrezuje i ljubi!

Pogledajte i kratki video uradak kojeg su priredili članovi zajednice Ruah Adonai (Mario Lipovac i Stjepan Ištuk)

 

FOTO ALBUMI

ŠKOLA ZA VODITELJE

SUSRET ČLANOVA ZAJEDNICA ODS-a

 

Tekst: Ines Križan / Rastimo u Gospodinu

Foto: Rastimo u Gospodinu

 


Podijelite ovo s prijateljima!